Werelddansen

werelddansen
Informatie

Werelddansen is een ander woord voor volksdansen. Mensen hebben altijd hun gevoelens van vreugde, verdriet, religie of macht kenbaar gemaakt, ook in muziek en dans, soms individueel, maar meestal in groepsverband. Over de hele wereld is zo een rijkdom aan dansvormen ontstaan. De muziek, de danspassen en de dansfiguren zijn voor een groot deel bewaard gebleven en worden nog steeds uitgevoerd. We dansen onder leiding van een dansdocente. Op het repertoire staan dansen o.a. uit Rusland, Israël, Griekenland, Roemenië, Nederland, Duitsland en Amerika. Volksdansen is buitengewoon goed voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. En we lachen heel wat af bij onze repetities.

 

Wanneer en waar?

Elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in de Vliegert oefenen we de verschillende dansen en leren we er nieuwe bij.

 

Contributie

De contributie bedraagt € 35,00 plus € 5,- voor het lief en leed potje.


Aanmelden

Als je interesse hebt om aan dit gezellige en gezonde volksvermaak deel te nemen loop dan eens binnen op een dinsdagmorgen rond 10.00 uur bij de Vliegert, waar je verdere informatie kunt verkrijgen. Je kunt ook bellen: tel. 0492-525008.

Historie

De volksdansclub is in januari 1978 door het verenigingsbestuur opgericht. Met name Christ Liebreks heeft zich destijds sterk gemaakt voor het volksdansen. Dat het een succes is geworden blijkt wel. De club is er nog steeds en danst elke week met veel genoegen.

 

regionale dansdag 18
Regionale Dansdag 2018

Één keer per jaar komen een aantal volksdansgroepen uit Zuidoost Brabant bij elkaar om samen te dansen. Omdat de volksdansgroep van de Kersenplukkers dit jaar 40 jaar bestaat, was dat een mooie gelegenheid om deze bijeenkomst in De Vliegert te organiseren.

Op dinsdagochtend 27 maart zijn er dansers vanuit Someren, Heeze, Leende, Maarheeze, Soerendonck en Eindhoven naar Mierlo gekomen. Meer dan 100 dansers hebben er samen een onvergetelijke ochtend van gemaakt. Het was een groot feest: De jongste danser was 57, de oudste 93. Allemaal vrolijke, optimistische mensen die genieten van samen dansen (blijven zo heerlijk in beweging) en van de mooie muziek.

We hebben heerlijk gedanst, koffie en thee gedronken met een keur van lekkers, gekletst en gelachen. Om 12.30 uur was het feest afgelopen en is iedereen moe maar voldaan huiswaarts gekeerd. In het fotoboek staan meer afbeeldingen van deze dag.