Darten

darten3

 

Introductie

Op verzoek van het bestuur is Nellie van der Sanden in september 2006 gestart met een dartclub, waarschijnlijk naar aanleiding van de successen van onze nationale kampioen Barney. Deze club, genaamd d'n Bull heeft het 10-jarig bestaan in 2016 gevierd. Op 16 juli 2018 werd de dartclub bij gebrek aan voldoende leden opgeheven maar vanaf februari 2019 staat Darten weer op het programma, nu als activiteit.

 

Waar en wanneer

Achteraan links in de kleine zaal van De Vliegert hangen de drie dartboards, allen met LED-verlichting. Op donderdagavond om 20.00 beginnen we. De bijeenkomsten duren tot ca. 22.00. De bar is dichtbij en we reserveren ook wat tijd om samen televisie te kijken. Als je nog geen pijlen hebt is dit geen probleem. We hebben altijd een paar in reserve voor je klaarliggen.


 

Nieuwe leden

Onlangs hebben we weer een nieuw lid mogen verwelkomen, dat nu al met veel passie aan de competitie deelneemt. Degenen die belangstelling hebben voor darts, mogen op donderdagavond vanaf 20:00 uur een keer komen kijken en/of meegooien. We kunnen nog enkele enthousiaste leden gebruiken.

Contactpersoon is Ed Desar, tel. 0492-662166

 

 

Afsluiten competitie 3 legs 501 2019/2020
ed2020jan2020marie jose2020johan2020gerda2020

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 24 september 2020 hebben we de competitie eindelijk afgesloten. Vanwege Corona kon dat helaas niet eerder. De nummers een, twee en drie respectievelijk Ed Desar, Jan Arts en Marie-José Coolen werden met bekende dartsmuziek en luid applaus en geklap feestelijk naar voren geroepen om plaats te nemen op een verhoging. De bijbehorende beker, medailles en flyers werden deze keer vanwege Covid-19 niet uitgereikt maar moest men zelf van een tafeltje nemen. Ook aan de hekkensluiter Johan Baken en aan pechvogel Gerda de Ruyter werd aandacht besteed.

 

Starten nieuwe competitie

Inmiddels zijn we een nieuwe competitie gestart. Eigenlijk drie in elkaar verweven namelijk 501, 301 en tac tics met punten. Van elk spel worden drie legs gegooid. Aan het einde van alle gespeelde legs tellen alleen de gewonnen legs. De eerste vier nemen het daarna op in een aparte competitie. Dat geldt ook voor de deelnemers vijf tot met de laatst geëindigde.

 

darts2019 1darts2019 2Competitie 301 darts 2019

De dartsactiviteit d'n Bull van Seniorenvereniging de Kersenplukkers is begin dit jaar doorgestart. Vanaf mei zijn we als proef een competitie gestart in het format 301 met twee legs. Tussen de competitiedagen door doen we allerlei andere dartspellen. De competitie is nu afgelopen en kent Jan Arts als winnaar en Marie José Coolen als runner up.

De hilarische huldiging vond plaats op donderdag 14 november jongstleden. Na een entree met het openingslied van Gerwin Price (Neil Diamond) werden de winnaars, nadat ze op hun winnaarstrapje hadden plaatsgenomen, onder luid applaus gehuldigd. Ze werden gedecoreerd met een dartrozet en er werd een flyer uitgereikt.