Darten

darten3

 

Introductie

Op verzoek van het bestuur is Nellie van der Sanden in september 2006 gestart met een dartclub, waarschijnlijk naar aanleiding van de successen van onze nationale kampioen Barney. Deze club, genaamd d'n Bull heeft het 10-jarig bestaan in 2016 gevierd. Op 16 juli 2018 werd de dartclub bij gebrek aan voldoende leden opgeheven maar vanaf februari 2019 staat Darten weer op het programma, nu als activiteit.

 

Waar en wanneer

Achteraan links in de kleine zaal van De Vliegert hangen de drie dartboards, allen met LED-verlichting. Op donderdagavond om 20.00 beginnen we. De bijeenkomsten duren tot ca. 22.00-22.30. De bar is dichtbij en we reserveren ook wat tijd om samen televisie te kijken.


 

De bijeenkomsten

Ons dartclubje telt op dit moment 9 leden (8 heren en een dame). We gooien op donderdagavonden in de kleine zaal van De Vliegert. Buiten de contributie van De Kersenplukkers wordt geen extra contributie gevraagd. Wel hebben we een gezamenlijk potje voor wat leuke activiteiten. Belangstellenden mogen op de donderdagavond een keertje komen kijken en/of een pijltje meegooien. Als je nog geen pijlen hebt is dit geen probleem. We hebben altijd een paar in reserve voor je klaarliggen. Ed Desar.

 

Leiding

Er is momenteel een vacature voor contactpersoon.

 

Kampioen Darts '23-'24

 

Afgelopen donderdag 2 mei 2024 hebben Jos Verschuren en Marcel Van Zantvoort de kampioenswedstrijden gespeeld van het jaar 2023/2024. De te spelen partijen waren 501, 301 en tactics met punten. Het waren zinderende finalepartijen die, helaas voor Marcel, alle drie door Jos werden gewonnen. Na afloop werd Jos in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Hij kwam als een volleerde darter oplopen met het opkomstnummer van Rob Cross, Hot Hot Hot (Arrow), waarna Ed Desar hem de prijs “omhing”. Deze prijs is een officieel dartshirt van de Engelse darter Rob Cross ofwel Voltage. Het is de bedoeling dat dit shirt ieder jaar rouleert.