Jokeren

Introductie

Het jokeren is eigenlijk een heel bekend spel; wie heeft het nog nooit gespeeld? Maar toch heel kort door de bocht: jokeren wordt gespeeld met groepjes mensen elk met twee sets kaarten plus een aantal jokers. Doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten (punten) kwijt te raken, door hiermee sets of rijen te vormen. De jokerkaart is daarin een heel belangrijke. Deze mag voor iedere kaart worden neergelegd. Maar daarna mag de neergelegde joker ook door een andere speler worden omgeruild voor de oorspronkelijke kaart. Vandaar de 'Joker'.

 

Wanneer en waar

Wij jokeren iedere dondermiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur in de grote zaal.

 

Aanmelden

Ook meedoen? We helpen je natuurlijk op weg en wedden dat je al snel een aardig spelletje meespeelt, maar ook dat je het heel erg gezellig vindt. Dus laat de geraniums voor wat ze zijn en kom donderdagmiddag vrijblijvend met ons kennismaken in De Vliegert. Je kunt je aanmelden bij de receptie van De Vliegert of via tel. 0492-663436.

 

Inleg

Er wordt geen contributie gevraagd maar wel een inleg van € 1.00 per week. Van dit bedrag worden de prijzen betaald.

 

Historie

Het initiatief tot jokeren in De Vliegert is genomen door Nico Bakker en Jo Coolen in 1991. De club bestaat dus in 2022 al weer 31 jaar. Het feestelijk 25-jarig jubileum ligt inmiddels achter ons. Vijfentwintig jaar is niet niks, we hebben in al die jaren heel wat gejokerd en nogal wat leden zien komen en helaas ook zien gaan. Graag zouden we nieuwe leden willen verwelkomen!