Wandelen

wandelenFit door Wandelen

 

Introductie

Na een oproep in het nieuwsbulletin eind 2010 en begin 2011 kwamen er enthousiaste aanmeldingen binnen. Tijdens de opstartbijeenkomsten is besproken wat de verwachtingen waren en was de oprichting van een wandelgroep een feit. Al gauw bleek dat er belangstelling was voor zowel het lopen van langere afstanden als voor korte wandelingen. Zodoende ontstonden er twee groepen.
Daarnaast bestond een Nordic Walkinggroep maar omdat niemand dit meer wil organiseren is deze in vergetelheid geraakt.

 

Doel

Het doel is om gezellig met elkaar te lopen en te genieten van wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Wandelen is buitengewoon goed voor je lichamelijke conditie. Na afloop kunnen we nog even napraten in De Vliegert.

 

Wanneer en waar

De eerste groep wandelt 15 tot 20 km, elke eerste dinsdag van de maand.
De tweede groep wandelt elke tweede en vierde vrijdag van de maand een afstand van 5 tot 6 km.
Vertrektijd voor beide groepen is 9:30.
De groepen verzamelen bij De Vliegert en wandelen doorgaans in de omgeving van Mierlo. Voor de tochten worden steeds andere routes genomen. Suggesties van de deelnemers zijn hierbij altijd welkom. Bij de lange afstanden pauzeren we onderweg.

 

Seizoen

De groepen hebben de bedoeling gedurende het hele jaar te wandelen als de weersomstandigheden het toelaten. Door een beetje regen of kou laten we ons niet tegenhouden. Met een paraplu loop je tenslotte ook prima.

 

Kosten

Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. Consumpties die onderweg genoten worden zijn natuurlijk wel voor eigen rekening.

 

Nieuwe wandelaars zijn van harte welkom

Ook zin om je bij een van de wandelgroepen aan te sluiten? Voor meer informatie of als je een keer wilt meewandelen: tel. 0492-663436.
Contactpersoon is Marij Damen, tel. 662571.