Klusjesdienst

Introductieklusjes1

Je zult er maar mee zitten. Het zelf niet kunnen. Kinderen of buren of goede vrienden die niet kunnen helpen. Er het goede gereedschap niet voor hebben. De vakman die daar niet voor komt. Bijvoorbeeld een stekker aanzetten, lamp of schilderij ophangen, de TV of videorecorder afstellen... Dan is er de klusjesdienst!

 

Voor wie doen wij klusjes?

De Klusjesdienst werkt voor vijftigplussers en voor personen met een beperking die woonachtig zijn in Mierlo. Het is niet noodzakelijk dat de mensen die hulp vragen van de Klusjesdienst lid zijn van De Kersenplukkers.

 

Afspraak maken

Alle klusjes die aan de receptie van De Vliegert worden doorgegeven, via een briefje of via een telefoontje (0492 ‑ 663 436), worden eenmaal per week opgehaald door onze coördinator en deze benadert hiervoor een vrijwilliger. Vervolgens maakt de vrijwilliger een afspraak met u. De vrijwilliger bekijkt vooraf of hij de klus accepteert of niet. Wordt de klus niet aangenomen dan geven we een advies. U kunt klusjes aanmelden op werkdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur. Hoort u niet tot onze doelgroep dan kunt u contact opnemen met de Klussendienst van de LEV-groep Geldrop-Mierlo, tel.: 040 ‑ 782 1292.

 

Digitale service

Een nieuwe service is digitale ondersteuning aan huis. Wij bieden nu eveneens assistentie wanneer u problemen ondervindt met uw laptop, desktop, tablet of smartphone. Hierbij kunt u denken aan het installeren van programma’s en apps, problemen oplossen met de internetverbinding, het opschonen van het apparaat en het weer bruikbaar maken ervan.

 

Tarieven

Voor een klusje van maximaal 1½ uur bedragen de kosten € 5,-, exclusief aanschaf van materiaal.
Duurt een klusje langer dan wordt voor de volgende 1½ uur € 5,- in rekening gebracht.
Knippen van een heg of snoeien van een struik kost € 6,-.

 

Wat doen wij?

Wij knappen kleine klusjes op. Hieronder verstaan wij bijvoorbeeld het ophangen van een schilderij, een wandlampje of een droogrekje, het verwisselen van lampen, het repareren van een lekkende kraan, een stekker aan een snoer zetten, het instellen van zenders op een TV enz. Ook kunnen wij een (kleine) heg knippen of een struik snoeien. Wij doen echter geen tuinonderhoud of verbouwingen. Met klusjes bedoelen we dat het in maximaal anderhalf uur moet kunnen worden uitgevoerd. Gaat het meer tijd kosten dan overleggen we hoe je dit kunt oplossen. Een keuken verbouwen, of de kamermuren granollen... nee dus. 

 

Wie verrichten de klusjes?

Een team van ongeveer 10 seniorenvrijwilligers voert de klusjes uit. Elk teamlid beschikt over een legitimatiebewijs van de klusjesdienst.

 

Historie

De klusjesdienst is op 15 november 2005 opgericht. Sinds 2016 is de klusjesdienst officieel ondergebracht bij De Kersenplukkers. Onze voorzitter is Hein van den Reek.