Klusjesdienst

Introductieklusjes1

Je zult er maar mee zitten. Het zelf niet kunnen. Kinderen of buren of goede vrienden die niet kunnen helpen. Er het goede gereedschap niet voor hebben. De vakman die daar niet voor komt. Bijvoorbeeld een stekker aanzetten, lamp of schilderij ophangen, de TV of videorecorder afstellen... Dan is er de klusjesdienst!

 

Voor wie doen wij klusjes?

Alle senioren, zowel leden als niet-leden van De Kersenplukkers, kunnen gebruik maken van de klusjesdienst maar het is beperkt tot de woonkern Mierlo.

 

Aanvraag

Je kunt een bezoek van de klusjesdienst aanvragen bij de receptie van de De Vliegert, of telefonisch via 0492-663436, op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Graag aangeven wat de bedoeling is. Onze planner verdeelt de klussen onder de vaklieden. Vervolgens maken we een afspraak met de aanvrager. Als een klus om welke reden dan ook niet meer nodig is dan moet je dat even melden bij de receptie.

 

Tarieven

Voor een klus van maximaal 1½ uur bedragen de kosten € 3,-, exclusief aanschaf van materiaal.
Duurt een klus langer dan wordt voor de volgende 1½ uur ook € 3,- in rekening gebracht.
Van elke € 3,- gaat € 1,- naar de pot van de klusjesdienst.
Snoeien van een kleine heg kost € 6,- (inclusief een bijdrage van € 3,- voor huur van de heggenschaar en € 1,- voor de pot).

 

Wat doen wij?

Wij knappen kleine klusjes op. Hieronder verstaan wij bijvoorbeeld het ophangen van een schilderij, een wandlampje of een droogrekje, het verwisselen van lampen, het repareren van een lekkende kraan, een stekker aan een snoer zetten, het instellen van zenders op een TV enz. Ook kunnen wij een (kleine) heg knippen of een struik snoeien. Wij doen echter geen tuinonderhoud of verbouwingen. Met klusjes bedoelen we dat het in maximaal anderhalf uur moet kunnen worden uitgevoerd. Gaat het meer tijd kosten dan overleggen we hoe je dit kunt oplossen. Een keuken verbouwen, of de kamermuren granollen... nee dus. 

 

Wie verrichten de klusjes?

Een team van seniorenvrijwilligers voert de klusjes uit. Elke klusser beschikt over een legitimatiebewijs van de klusjesdienst, een gereedschapskist en een bodywarmer met het opschrift Klusjesdienst en het logo van de Rabobank (omdat die ons gedurende de afgelopen jaren heeft gesponsord). De klusjesdienst valt onder de vrijwilligersverzekering van de gemeente Geldrop-Mierlo.

 

Ontstaan

De klusjesdienst is op 1 december 2005 opgericht. Sinds 2016 is de klusjesdienst officieel ondergebracht bij De Kersenplukkers. Onze voorzitter is Cees van Dril, tel. 0492 - 320 070.