Decoclub

toneelvereniging logo
Ontstaan

Een aantal jaren geleden ging een aantal vrijwilligers Jan Smeets ondersteunen bij het versieren van De Vliegert tijdens de kerstperiode. Hierdoor ontstond de Versierclub, later omgedoopt tot Sierclub, bestaande uit Jan, Cor Lijten, Mariet van Tilborg, Francien Lenssen en Marijke Goossens. Na verloop van tijd ontstond bij deze club het idee om de hal en het café om te toveren tot een gezelligere hoek rondom de bar die zou uitnodigden om meer gebruik te maken van dit deel van De Vliegert.


Metamorfose koffiehoek en café

Na een lange voorbereiding, meerdere plannen en ideeën ontwierpen zij een moodboard met bijbehorende begroting en presenteerden dit aan het verenigingsbestuur dat de ideeën enthousiast ontving. Door hen werd gevraagd om dan tevens de hal en de omgeving van de bar in de uitvoering mee te nemen. Het verenigingsbestuur ging akkoord met het voorstel en gaf de vrije hand om de metamorfose te starten. Materialen werden besteld en met de uitvoering, gedurende de toch al drukke periode rondom Kerst, kon worden gestart. Tijdens de laatste week na Kerstmis en de eerste week van het nieuwe jaar werden, met de hulp van Gerard, de muren en de deuren geschilderd en een begin gemaakt met de metamorfose. Op 12 januari maakte het nieuwe meubilair uiteindelijk de voltooiing van dit project compleet. Een aantal bezoekers vond het verdwijnen van de kersenbloesem jammer maar het overgrote deel van bezoekers en leden was heel enthousiast. De Sierclub heeft inmiddels ook een andere naam gekregen nl. Decoclub De Vliegert. Zij hoopt met de veranderingen De Vliegert weer meer toegankelijk en uitnodigend te hebben gemaakt voor het genieten van een kop koffie of een lekker glaasje in een warmere en gezelligere ambiance. U bent van harte uitgenodigd. Wie overigens een goede naam voor de nieuwe koffiehoek weet wordt van harte uitgenodigd om ideeën aan te dragen.

Schilderwerk grote zaal, hal en biljartzaal

In maart 2024 organiseerde de Decoclub een schilderproject voor de grote zaal, de hal en de biljartzaal. De kleurstelling en ambiance van de koffiehoek is hierbij doorgetrokken naar de genoemde ruimtes. Tevens werden gordijnen vervangen en werd nieuwe plafondverlichting geplaatst. Dat de sfeer er hierdoor op vooruit is gegaan is duidelijk. Van de werkzaamheden zelf staat een fotoserie in het Fotoboek.

Contact

Contactpersoon van de werkgroep is Cor Lijten.

2023

 

2022