Rikken

rikken-zaal

Introductie

Rikken is een Brabants en Limburgs kaartspel dat ook in België gespeeld wordt. Het wordt met vier spelers gespeeld en is verwant aan whist, wiezen, klaverjassen en bridge. Sommigen hebben een hekel aan een troela en anderen vinden dat juist leuk. Sommigen pieken of misèren liever, anderen vragen graag een aas mee om de echte rik te maken. Maar zeker is, rikkers doen het beter met harten troef. De spelregels verschillen van plaats tot plaats en maken het tot een uniek kaartspel.

Meer informatie en spelregels vind je hier.

 

Historie

De rikmiddag is op initiatief van Crist Liebreks gestart. In februari 1955 vond de eerste competitieserie plaats.

 

Wanneer

We spelen maandagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur in de kleine zaal. Er is dan een onderlinge competitie. Een serie duurt 8 weken en dan is er prijsuitreiking. Eerste prijs € 12.00, tweede prijs €8.00 derde prijs €5.00. Iedere week kun je ontspannen kaarten met wisselende tegenspelers.

 

Leden

Er nemen rond de 30 spelers deel aan de competitie.
Heb je belangstelling? Neem dan conact op met:
Math van den Boogaard, tel. 0492-846758, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of kom eens kijken bij onze rikmiddag.

 

Contributie

Er wordt geen contributie gevraagd maar wel een inleg van € 10.-- per serie van acht weken. Hiervan worden de prijzen bekostigd.

 

Online

Als je er niet voor naar De Vliegert wilt komen kun je tegenwoordig zelfs online rikken. Klik maar eens op: Rikken op Internet. Maar natuurlijk is het veel gezelliger om naar De Vliegert te komen. Je ontmoet er bekenden, maakt een praatje met deze of gene, drinkt er een kopje koffie of iets anders bij. Eventjes eruit dus.

 

Competitiestand

De actuele stand vind je in het menu Kaartcompetities.
Opmerking: de laagst genoteerden hebben niet altijd slecht gespeeld, een geringer aantal deelnames aan de wedstrijden leidt immers ook tot minder punten.