Kunstexposities

Introductiekunstexposities


Sinds 2011 biedt Seniorenvereniging De Kersenplukkers faciliteiten aan Mierlose schilders voor het exposeren van hun schilderstukken in De Vliegert. Schildert u zelf en wilt u graag exposeren neem dan contact op met het bestuur.

Via deze exposities kunnen onze bezoekers kennismaken met de creaties van de vele schilderstalenten die Mierlo rijk is. Hieronder vindt u informatie over de kunstenaar die nu exposeert, gevolgd door een overzicht van exposities die de laatste jaren hebben plaatsgevonden.

 

Ans RullensAns Rullens

Vanaf 1 maart 2020 exposeert Ans Rullens. Zij vertelt: "Met veel plezier ben ik al ruim 35 jaar aan het schilderen. Gestart met aquarelleren bij verschillende hobbyclubs. Daarna in 2008 de academie voor schone kunsten te Arendonk (België) voor schilderen vijf jaar gaan volgen aansluitend twee jaar specialisatie. Ik schilder intuïtief, met impuls van het moment, waardoor een kleurrijk en explosief geheel ontstaat en laat me inspireren door de sfeer van kleuren welke ik met mijn kleurenpalet in harmonie op het doek breng. Mijn voorkeur gaat nu uit om te werken met acrylverf. Van figuratief tot abstract, tussen fantasie en werkelijkheid. Mijn onderwerpen kies ik uit zelf gemaakte foto’s van landschappen en stillevens. Het door mij gemaakte werk kenmerkt zich door een vrolijk kleurenpalet omdat ik met een positieve kijk in het leven sta. Hoofdzaak is heldere kleuren, licht en vooral vrijheid."

Webmaster: Helaas is De Vliegert momenteel gesloten.

mns

Monique Neven-Stillebroer

Van oktober 2019 tot maart 2020 was er een expositie van Monique Neven-Stillebroer. Pastelkrijt en aquarel (met Oost-Indische inkt) hebben haar hart veroverd. Monique: "Als een schilderij een mystieke sfeer heeft, dan vind ik dat heerlijk om naar te kijken. Toch houd ik ook van realisme. Die combinatie van realisme en fantasie vind je terug in mijn werken".

 

psa

Peter Sanders


Van 1 mei tot 1 oktober 2019 exposeerde Peter Sanders. Hij werd enkele jaren geleden getroffen door een ernstig ongeval. Tijdens zijn revalidatie in Blixembosch ontdekte Peter het schilderen en in korte tijd ontwikkelde hij zijn eigen stijl.

cdgh

Corine de Groof - Heesakkers


Van 1 november 2018 t/m april 2019 exposeerde Corine de Groof-Heesakkers uit Berkel-Enschot. Ze studeerde aan de Academie voor opleiding tot teken- en handvaardigheidsleraar in Tilburg. Aquarelleren en Acryltechniek zijn haar grote interesses.

taja

Anny Smolders, Joke Donkers, Thea Sanders en Annie Koolen


Dit viertal kunstenaressen exposeerde van april t/m september 2018. Zij zijn jaren geleden begonnen met schilderen bij Jan Laming.

 

wilma kerkhof dame rode hoed

Wilma Kerkhof


De expositie van oktober 2017 t/m maart 2018 werd verzorgd door Wilma Kerkhof. Zij heeft een van haar werken ter beschikking gesteld voor De Vliegert waarvoor De Kersenplukkers haar zeer dankbaar zijn. Het schilderij heeft een vaste plaats gekregen in de hal van De Vliegert.

 

Seniorenvereniging De Kersenplukkers, Heer van Rodestraat 109A, 5731 VR Mierlo, 0492-663436