Groepsreizen

busje

Introductie

Ons doel is voor u gezellig een dagje uit met andere Kersenplukkers te organiseren.

We weten niet precies wanneer onze seniorenvereniging begonnen is met het organiseren van dagreizen voor de leden maar dat is wel al tientallen jaren geleden.

 

 

Oberhausen19Kerstreis Oberhausen

Dit jaar organiseert de commissie een kerstdagtocht. En wederom - hopelijk tot veler genoegen - naar Oberhausen, naar het CentrO. Een bezoek aan de kerstmarkt is prima te combineren met een dagje kerstshoppen; om de laatste inkopen te doen zonder dat u door weer en wind kilometers behoeft te lopen. Een walhalla voor kerstshoppers en dé manier om in een ultieme kerststemming te komen! Met Kerst is Centro werkelijk een sensatie. Er staan maar liefst 150 houten hutjes met allerlei artikelen, cadeautjes en natuurlijk de nodige lekkernijen. Er is enorm veel te zien en te beleven en het winkelcentrum ziet er adembenemend uit. De kerstmarkt ligt rondom het overdekte winkelcentrum. Uiteraard kun je er voor speelgoed en handwerk terecht, maar de zoete versnaperingen zijn hier wel het meest de moeite waard. De handgemaakte bonbons zijn een echte aanrader en je vindt hier ook pannenkoeken en fruitbrood. Natuurlijk mag een goed glas glühwein niet ontbreken! In het overdekte winkelcentrum zijn meer dan 220 winkels, café’s, restaurants, prima openbare toiletten en uitgaansmogelijkheden. Vele bekende modeketens hebben in het winkelcentrum onderdak zoals H&M, Peek & Cloppenburg, Gerry Weber en C&A.

We vertrekken dinsdag 17 december om half tien in de ochtend vanaf Partycentrum denheuvel richting Oberhausen waar we om ongeveer 11 uur aan zullen komen. In de bus wordt voor (gratis!) koffie en thee gezorgd. Aan het eind van de middag, om circa 16.30 uur vertrekken we weer huiswaarts. Op deze manier kunt u optimaal genieten van de verlichte kerstmarkt en heeft u voldoende tijd om te shoppen, rond te kijken, wat te eten en drinken voordat we weer vertrekken.

Voor wie wil, wacht als gezellige afsluiting bij terugkomst bij restaurant denheuvel, een heerlijk driegangendiner. Bij de inschrijving dient u aan te geven of u wel of niet wenst deel te nemen aan het diner. Een lekkere afsluiting van, naar we aannemen, een fijne dag! Deze reis gaat door bij minimaal 35 deelnemers. Bij meer dan 50 aanmeldingen hanteren we een wachtlijst. Inschrijven kan nog, er zijn nog plaatsen. Kosten dagtocht inclusief diner (en drankje): 40 euro p.p. Kosten alleen dagtocht: 22 euro p.p. Nadere informatie: Toos Messing, tel. 06 38310190.

 

chateaugerlach1

Reisverslag

21 mei 2019: Chateau St. Gerlach

Op 21 mei bezocht een groep Kersenplukkers op initiatief van de reiscommissie het schitterend gelegen landgoed met kasteel St. Gerlach in Zuid-Limburg. Onze reisleidster was Toos Messing.

De reiscommissie probeerde (met veel succes) ons gezamenlijk uitstapje op een andere manier in te vullen dan tot nu toe de gewoonte was en schakelde daartoe het Historisch Toeristisch Bureau van Maria Bonten in. Maria Bonten heeft ons de hele dag begeleid. Geweldig, zoals zij dat deed op haar eigen suggestieve manier waarop zij hele werelden voor ons wist op te roepen. Het werd een topper waarvan alle reizigers zeer genoten hebben. Inleiding Klokslag 9.15 uur kwam de bus van Bergerhof bij de Vliegert voorrijden met Ger Nelemans aan het stuur. De heenreis ging richting Maastricht en om files te vermijden reden we via Venlo weer terug.

Om ca. 10.30 uur zaten we in het kasteel aan de koffie en maakten we kennis met Maria Bonten en haar dochter die haar assisteerde. Om haar in de grote serre waarin we zaten goed te kunnen verstaan, had ze voor iedereen een 'oortje' bij zich, wat ons de hele dag goed van pas is gekomen. Waar je je ook bevond, mevrouw Bonten was voor iedereen steeds duidelijk verstaanbaar.

De meesten van ons hadden nooit van de heilige waaraan het landgoed zijn naam ontleent, gehoord, maar nu weten we, dat de heilige Gerlacus (ca. 1100 – ca. 1175 ) op deze plaats als kluizenaar leefde, na het overlijden van zijn echtgenote. Na zijn dood werd hier een klooster voor Zusters Norbertinessen gebouwd, dat in latere eeuwen werd omgebouwd tot een geweldig groot en schitterend chateau, een kasteel van klasse in barokstijl met vele schitterende salons. Onze lunch werd bijvoorbeeld opgediend in een van die salons, de spiegelzaal, waar eens president Bush, onze eigen koningin Maxima en vele andere beroemdheden gedineerd hebben. Zeer interessant was voor velen van ons ook de kapel, een heiligdom waar Gerlacus in een praalgraf begraven ligt. Alle wanden van deze kapel en ook het hele plafond zijn beschilderd met unieke fresco’s. Ook het zand waarin Gerlacus begraven zou zijn geweest, ligt daar voor het opscheppen, en om mee te nemen. Het orgel dat tegen de achterwand is geplaatst, was eveneens uniek en in barokstijl.

De tuinen rondom het chateau zijn van een geweldige architectuur. Ze lopen ook geleidelijk over in een natuurreservaat waar je in de verte wilde paarden ziet draven. De tuinen zelf zijn momenteel versierd met tientallen kunstwerken die nagenoeg allemaal ook te koop zijn. Ze zijn zeer de moeite waard, maar wel peperduur. Conclusie: de reiscommissie heeft ons allen een geweldig mooie dag bezorgd.

Zeer bedankt!

(tekst: Jos Liebens)

 

libelledag

Reisverslag

22 mei 2018: Libelle Zomerweek

Dinsdag 22 is een behoorlijk aantal leden van de Kersenplukkers naar de Libelle Zomerweek in Almere geweest. Het thema dit jaar was 'Disco-love'. Onder het gezelschap bevond zich 1 heer, en naar vernomen heeft hij zich net als de dames prima vermaakt. Onder de bezielende leiding van Marcel, chauffeur van de OAD, waren we rond 11.00 uur in Almere, waarna het gezelschap zich verspreidde. Het weer was uitstekend en er hing een prettig sfeertje op de locatie aan het Almeerderstrand. (Overigens, of de dames en de heer zich aan de disco hebben overgegeven vertelt het verhaal niet.)

Al bij binnenkomst ontvingen we een handige tas voor onze folders, kortingsbonnen en aankopen e.d. Er was genoeg te zien, te luisteren, te proeven ….. én te kopen! Er was voor ieders wens wel iets te vinden of te bewonderen. Het geheel was ruim opgezet, zodat men lekker relaxt kon rondlopen. Gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen en daarbij even uit te rusten was er volop, uiteraard ook op het strand.

Als afsluiting hebben we in Gameren nog genoten van een prima diner. Kortom, een heel plezierige dag, zo werd het in het algemeen beoordeeld. Tegen half tien waren we weer terug in Mierlo waar inmiddels de regen met bakken uit de hemel viel, maar ja, oost west, thuis best, dus dan toch maar die bus uit en een nat pak halen. Dank voor ieders inbreng aan deze dag!

 

svo

Reisverslag

17 september 2017: Soldaat van Oranje:  (een dag) Om nooit te vergeten!

Wat een bijzondere dag is het geworden, ons uitstapje naar Katwijk!  Al ruim twee miljoen mensen zijn ons voorgegaan en als de voorstelling Soldaat van Oranje ook na december nog verder gaat, zullen er vast en zeker nog veel meer enthousiastelingen volgen.

De reiscommissie had zich de afgelopen tijd suf gepiekerd voor welk uitstapje er genoeg animo zou zijn. Een aantal dagtochten kon niet doorgaan vanwege te weinig deelnemers. Maar nu kon – dankzij een royale subsidie van het bestuur van de Kersenplukkers – een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een bezoek aan Soldaat van Oranje!

Het verhaal – waarschijnlijk al bij velen bekend - gaat over de Leidse student Erik Hazelhoff en zijn vrienden die een onbezorgd studentenleven leiden, totdat de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen. De jongelui realiseren zich direct dat niets meer hetzelfde zal zijn. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop en de verhoudingen op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Vechten voor vrijheid, volk, vaderland of verder studeren met je kop in het zand? Of misschien toch doelbewust kiezen voor de vijand?

Mede dankzij de grootse decors, meeslepende beelden en draaiende tribune werden we daadwerkelijk meegezogen in de voorstelling. Constant werden alle zintuigen geprikkeld, reuk, beeld, geluid alles deed mee. Na afloop, tijdens het lekkere en gezellige diner werd volop nagepraat over de voorstelling. Iedereen was het er over eens dat we een heel bijzondere musical hadden gezien.

 'Dit is een voorstelling die je gezien moet hebben. Het is overweldigend, het raakt je en het brengt een van de meest pijnlijke gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis tot leven. Dit is geen aanrader, dit is iets wat je gezien moet hebben omdat je anders Nederlands beste en bijzonderste theaterproductie tot nu toe gemist hebt.'

En bij deze uitspraak sluiten we ons graag aan!

Seniorenvereniging De Kersenplukkers, Heer van Rodestraat 109A, 5731 VR Mierlo, 0492-663436