Commissie Kunstexposities

Introductiekunstexposities


In 2011 is Seniorenvereniging De Kersenplukkers begonnen met het bieden van faciliteiten aan Mierlose schilders voor het exposeren van hun schilderstukken in De Vliegert.

Door deze exposities kunnen onze bezoekers kennismaken met de creaties van de vele schilderstalenten die Mierlo rijk is. In de voorbije jaren hebben al verschillende exposities plaatsgevonden. Voor het selecteren van exposanten is de commissie Kunstexposities ingesteld.

 

Monique Neven-Stillebroer

Vanaf 7 oktober zal er een nieuwe expositie te bewonderen zijn. Monique Neven-Stillebroer woont in Mierlo en is freelance vormgever, marketeer en tekstschrijver. Ze begon al in haar tienerjaren met tekenen. Toen ze rond de 32 was nam ze les bij Bert Kruidering en leerde aquarelleren en pasteltekenen. Nu volgt ze tekenles bij Ineke van der Burg op de Volksuniversiteit in Geldrop en doet ze regelmatig mee aan korte cursussen en workshops, van lettertekenen en schilderen met olieverf tot creatief illustreren, kleurpotloodtekenen en striptekenen.

Pastelkrijt en aquarel (met Oost-Indische inkt) hebben haar hart veroverd. Monique: "Als een schilderij een mystieke sfeer heeft, dan vind ik dat heerlijk om naar te kijken. Toch houd ik ook van realisme. Die combinatie van realisme en fantasie vind je terug in mijn werken".

YMNS

 

psa

Peter Sanders


Van 1 mei tot 1 oktober 2019 exposeerde Peter Sanders. Tijdens zijn revalidatie in Blixembosch ontdekte Peter het schilderen en in korte tijd ontwikkelde hij zijn eigen stijl.

cdgh

Corine de Groof - Heesakkers


Van 1 november 2018 t/m april 2019 exposeerde Corine de Groof-Heesakkers uit Berkel-Enschot. Ze studeerde aan de Academie voor opleiding tot teken- en handvaardigheidsleraar in Tilburg. Aquarelleren en Acryltechniek zijn haar grote interesses.

taja

Anny Smolders, Joke Donkers, Thea Sanders en Annie Koolen


Dit viertal kunstenaressen exposeerde van april t/m september 2018. Zij zijn jaren geleden begonnen met schilderen bij Jan Laming.

 

 

 

wilma kerkhof dame rode hoed

Wilma Kerkhof


De expositie van oktober 2017 t/m maart 2018 werd verzorgd door Wilma Kerkhof. Zij heeft een van haar werken ter beschikking gesteld voor De Vliegert waarvoor De Kersenplukkers haar zeer dankbaar zijn.

 

 

 

Seniorenvereniging De Kersenplukkers, Heer van Rodestraat 109A, 5731 VR Mierlo, 0492-663436