Verwijzingen

Instanties voor senioren

 Instantie  Telefoon  Website
 Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo
 Ouderenadviseurs
 
 06-13946383
 www.seniorenbelangen-gm.nl/
 Centrum Maatschappelijke Deelname, Gemeente Geldrop-Mierlo  14040  www.geldrop-mierlo.nl
 KBO afdeling Geldrop, Secretariaat  040-2802486  www.kbogeldrop.nl
ouderenadvies

Informatie

Weet de weg nog maar eens te vinden in gemeentelijke, sociale en hulpinstanties. In 2001 werd daarom de groep ouderenadviseurs in Mierlo opgericht en deze heeft ruim vijftien jaar ten dienste gestaan van de senioren in Mierlo. Het aantal verzoeken is echter in de loop van de tijd sterk afgenomen wat de reden was om de eigen groep ouderenadviseurs op te heffen. U kunt sindsdien terecht bij het team adviseurs van de stichting Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo (SBG-M) en bij de gemeente Geldrop-Mierlo. SBG-M is een vrijwilligersorganisatie, opgericht om de maatschappelijke belangen van de senioren (iedereen boven de 50) in de gemeente Geldrop-Mierlo te behartigen.

 

 

sbg m

Ouderenadviseurs

Alle senioren in Geldrop-Mierlo kunnen een vrijwilliger inschakelen als zij vragen hebben op het gebied van zorg en welzijn, thuisadministratie, belastingen en andere terreinen. Een team bij Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo bestaande uit vrijwillige ouderenadviseurs, cliëntondersteuners, belastinginvulhulpen en thuisadministrateurs staat voor u klaar. Het team is te bereiken via telefoonnummer 06-13946383. U kunt een bericht inspreken en er wordt dan binnen twee werkdagen contact met u opgenomen.


Gemeente Geldrop-Mierlo

gemiHet Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) is gespecialiseerd in het beantwoorden van al je zorggerelateerde vragen. Deze afdeling is te bereiken via telefoonnummer 14040. Vraag naar het CMD. U krijgt dan een klantadviseur aan de lijn. Er wordt zo mogelijk direct antwoord gegeven op uw vraag of een huisbezoek bij u geregeld. Een telefoontje kan u veel zorgen besparen.
Op de website van de Gemeente worden veel vragen betreffende zorg beantwoord.

 

kbo geldrop

KBO Geldrop

In het verleden was onze vereniging aangesloten bij de KBO. In de gemeente Geldrop-Mierlo is nog steeds de mogelijkheid u aan te sluiten bij een KBO-afdeling. Deze is gevestigd in Geldrop.