Commissie Groepsreizen

bus effewegIntroductie

Het is niet meer te achterhalen wanneer onze seniorenvereniging begonnen is met het organiseren van dagreizen voor de leden maar dat is wel al tientallen jaren geleden.

In de begintijd ging het bestuur zelf eerst een dag op stap om te kijken waar de reis naar toe zou kunnen gaan en waar men op een goede manier als groep de dag kon doorbrengen. Een moeilijke klus, vooral in het vinden van een geschikte plek voor een koffie- en lunchstop, want de groep bestond soms uit 100 tot 150 personen en niet alle toeristische attracties met de in de nabijheid gelegen horecazaken zijn in staat een zo grote groep te ontvangen.

Nu hebben we een commissie die de groepsreizen organiseert. Het doel is voor u gezellig een dagje uit met andere Kersenplukkers te organiseren.

 

chateaugerlach1

Château St. Gerlach, Het Versailles van Limburg, dinsdag 21 mei 2019

Mis het niet dinsdag 21 mei a.s.! Het bezoek aan Château St. Gerlach nabij Valkenburg, het Versailles van Limburg, met een aantrekkelijk programma van Maria Bonten van het Historisch Toeristisch Bemiddelingsbureau.

Een heerlijke dag in het prachtige Château St. Gerlach nabij Valkenburg. Dat belooft ons mevrouw Maria Bonten, onze gastvrouw deze dag in en om het château. Een prachtig château, waar ook de groten der aarde, zoals Koningin Maxima, The Rolling Stones en voormalig president George W. Bush eens vertoefden, en zij daar ongetwijfeld een heerlijke tijd hebben doorgebracht. Tijdens de onderhandelingen over het Verdrag van Maastricht heeft het chateau ook een zeer belangrijke rol gespeeld. Toentertijd is daar besloten dat de euro de munteenheid van de EU zou worden.

chateaugerlach2Het bezoek aan het château met zijn prachtige tuinen wordt gecombineerd met een aangename beeldpresentatie 'Verhalen rondom het licht en Limburgse tradities', gepresenteerd door mevrouw Bonten.

Programma.

- Vertrek om 09.15 uur vanaf De Vliegert.
Om ca. 10.30 uur wordt u met koffie of thee en vlaai ontvangen met een inleidend woordje over het boeiende verleden van het prachtige chateau. Vervolgens bezoeken we diverse stijlvolle salons met uitleg van Maria Bonten. Ook een bezoek aan de prachtige tuinen van het chateau, waarin o.a. veel kunst te zien is, zal niet ontbreken.
- Om ca. 13.15 uur zal er een warme lunch met luxe hoofdgerecht geserveerd worden, waarna er een beeldpresentatie zal worden getoond met prachtige verhalen over de diverse tradities van o.a. het Limburgse leven, zoals de symboliek van de IJsheiligen, de meiboom, paaseieren, maretak, kruidenwis en het asperges-steken tot St. Jan. Als afsluiting kunt u eventueel nog een drankje (voor eigen rekening) gebruiken op een van de verschillende terrassen bij het château.
- Om ca. 16.30 uur brengt de touringcar u weer terug naar Mierlo.
- Aankomst Mierlo rond 17.00 uur.

Voor meer info kunt u bellen naar Toos Messing, tel. 06-38310190.

libelledag

Reisverslag

22 mei 2018: Libelle Zomerweek

Dinsdag 22 is een behoorlijk aantal leden van de Kersenplukkers naar de Libelle Zomerweek in Almere geweest. Het thema dit jaar was 'Disco-love'. Onder het gezelschap bevond zich 1 heer, en naar vernomen heeft hij zich net als de dames prima vermaakt. Onder de bezielende leiding van Marcel, chauffeur van de OAD, waren we rond 11.00 uur in Almere, waarna het gezelschap zich verspreidde. Het weer was uitstekend en er hing een prettig sfeertje op de locatie aan het Almeerderstrand. (Overigens, of de dames en de heer zich aan de disco hebben overgegeven vertelt het verhaal niet.)

Al bij binnenkomst ontvingen we een handige tas voor onze folders, kortingsbonnen en aankopen e.d. Er was genoeg te zien, te luisteren, te proeven ….. én te kopen! Er was voor ieders wens wel iets te vinden of te bewonderen. Het geheel was ruim opgezet, zodat men lekker relaxt kon rondlopen. Gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen en daarbij even uit te rusten was er volop, uiteraard ook op het strand.

Als afsluiting hebben we in Gameren nog genoten van een prima diner. Kortom, een heel plezierige dag, zo werd het in het algemeen beoordeeld. Tegen half tien waren we weer terug in Mierlo waar inmiddels de regen met bakken uit de hemel viel, maar ja, oost west, thuis best, dus dan toch maar die bus uit en een nat pak halen. Dank voor ieders inbreng aan deze dag!

 

svo

Reisverslag

17 september 2017: Soldaat van Oranje:  (een dag) Om nooit te vergeten!

Wat een bijzondere dag is het geworden, ons uitstapje naar Katwijk!  Al ruim twee miljoen mensen zijn ons voorgegaan en als de voorstelling Soldaat van Oranje ook na december nog verder gaat, zullen er vast en zeker nog veel meer enthousiastelingen volgen.

De reiscommissie had zich de afgelopen tijd suf gepiekerd voor welk uitstapje er genoeg animo zou zijn. Een aantal dagtochten kon niet doorgaan vanwege te weinig deelnemers. Maar nu kon – dankzij een royale subsidie van het bestuur van de Kersenplukkers – een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een bezoek aan Soldaat van Oranje!

Het verhaal – waarschijnlijk al bij velen bekend - gaat over de Leidse student Erik Hazelhoff en zijn vrienden die een onbezorgd studentenleven leiden, totdat de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen. De jongelui realiseren zich direct dat niets meer hetzelfde zal zijn. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop en de verhoudingen op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Vechten voor vrijheid, volk, vaderland of verder studeren met je kop in het zand? Of misschien toch doelbewust kiezen voor de vijand?

Mede dankzij de grootse decors, meeslepende beelden en draaiende tribune werden we daadwerkelijk meegezogen in de voorstelling. Constant werden alle zintuigen geprikkeld, reuk, beeld, geluid alles deed mee. Na afloop, tijdens het lekkere en gezellige diner werd volop nagepraat over de voorstelling. Iedereen was het er over eens dat we een heel bijzondere musical hadden gezien.

 'Dit is een voorstelling die je gezien moet hebben. Het is overweldigend, het raakt je en het brengt een van de meest pijnlijke gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis tot leven. Dit is geen aanrader, dit is iets wat je gezien moet hebben omdat je anders Nederlands beste en bijzonderste theaterproductie tot nu toe gemist hebt.'

En bij deze uitspraak sluiten we ons graag aan!