Commissie Kunstexposities

Introductiekunstexposities


In 2011 is Seniorenvereniging De Kersenplukkers begonnen met het bieden van faciliteiten aan Mierlose schilders voor het exposeren van hun schilderstukken in De Vliegert.

Door deze exposities kunnen onze bezoekers kennismaken met de creaties van de vele schilderstalenten die Mierlo rijk is. In de voorbije jaren hebben al verschillende exposities plaatsgevonden. Voor het selecteren van exposanten is de commissie Kunstexposities ingesteld.

 

Peter Sanders


Vanaf 1 mei mei tot 1 oktober 2019 exposeert Peter Sanders. Tot 2010 was Peter ondernemer en eigenaar van een goedlopend bedrijf. Om de stress van de werkweek van zich af te sporten, ging hij iedere zondag mountainbiken. Tijdens een mountainbikerit is Peter gevallen en heeft hierbij zijn halsslagader beschadigd met een herseninfarct als gevolg. Hij raakte hierdoor rechtszijdig verlamd en kreeg een forse afasie. Dankzij intensieve revalidatie leerde hij opnieuw lopen, fietsen op een aangepaste fiets, en een klein beetje lezen. Schrijven en praten lukt helaas niet.

Tijdens de revalidatie in Blixembosch ontdekt Peter het schilderen en in korte tijd ontwikkelt hij zijn eigen stijl. Hij krijgt er plezier in en maakt het ene na het andere kunstwerk. Inmiddels schildert Peter bijna 8 jaar bij Zorgatelier Eindhoven, een atelier waar creatieve dagbesteding geboden wordt aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Op internet zoekt hij afbeeldingen, of maakt foto’s met zijn iPad, en gaat daarmee aan de slag, liefst op grote doeken en met veel kleur. Hij heeft veel plezier in het schilderen en geniet van de reacties op zijn schilderijen. Naast het schilderen fietst Peter graag en gaat naar het Afasiecentrum in Eindhoven waar hij lotgenoten treft.

We hopen dat u geniet van de schilderijen en als u nieuwsgierig bent naar ander werk van Peter dan raden we een bezoek aan de Strabrechtse Hoeve in Mierlo aan. Daar hangt ook een aantal schilderijen.

Reacties kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PSanders
cdgh

Corine de Groof - Heesakkers


Van 1 november 2018 t/m april 2019 exposeerde Corine de Groof-Heesakkers uit Berkel-Enschot. Ze studeerde aan de Academie voor opleiding tot teken- en handvaardigheidsleraar in Tilburg. Aquarelleren en Acryltechniek zijn haar grote interesses.

taja

Anny Smolders, Joke Donkers, Thea Sanders en Annie Koolen


Dit viertal kunstenaressen exposeerde van april t/m september 2018. Zij zijn jaren geleden begonnen met schilderen bij Jan Laming.

 

 

 

wilma kerkhof dame rode hoed

Wilma Kerkhof


De expositie van oktober 2017 t/m maart 2018 werd verzorgd door Wilma Kerkhof. Zij heeft een van haar werken ter beschikking gesteld voor De Vliegert waarvoor De Kersenplukkers haar zeer dankbaar zijn.