Computerhulp

Computer explosion

Help! De computer doet niet wat ik wil

"Ze zeggen dat het niet moeilijk is maar als ik iets probeer dan wil het soms niet. Dan vraag ik het aan de kinderen of bekenden. Dat gaat dan even snel roets roets met de muis, ik volg dat niet zo gauw. Ik ben ook nog bang dat als ik iets fout doe hij kapot gaat". Een goede reden om bij de computerhulpgroep aan te kloppen.

 

Wanneer

Op afspraak op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de computerruimte bij De Vliegert.
Je kunt de afspraak maken bij de receptie of met:
- Henk van Dijk, tel. 06 - 4283 7711
- Joop van Zwet, tel. 0492 - 663000.

 

Ontstaan

Toen er in ons verenigingsgebouw De Vliegert ruimte bleek voor het plaatsen van vier computers en de Rabobank vier gebruikte exemplaren cadeau gaf konden wij van start gaan met het geven van computerhulp. In november 2004 hebben wij een open middag gehouden om belangstellenden kennis te laten maken met de computerhulpgroep. Jaap Veneman nam de leiding op zich. Hij werd opgevolgd door Joop van Zwet. Inmiddels is de vraag naar computerhulp zodanig afgenomen dat we op afspraak zijn gaan werken.

 

Werkwijze

Wij geven hulp bij allerlei computergebruikersvragen. Wij komen er rustig bij zitten en assisteren je in jouw tempo zodat je het blijft volgen en kunt opschrijven. En we begrijpen als geen ander dat je al die op zich eenvoudige maar vele verschillende handelingen niet in één keer kunt opnemen. Wij nemen er daarom samen de tijd voor.
Denk hierbij aan:

  • Gebruik van toetsenbord, muis en touchscreen
  • E-mail: berichten ontvangen, aanmaken en verzenden
  • Social media: WhatsApp, Facebook en Twitter
  • Internet: informatie opzoeken via Google
  • Foto's van digitale camera's, smartphones en tablets op de computer zetten
  • Inktcassettes navullen, kostenbesparing
  • Internetbankieren
  • Teksten maken met Word en rekenbladen met Excel.

 

Cursussen

Wij geven geen cursussen, daarvoor kun je het beste terecht bij Seniorweb Mierlo.
Op de website van Seniorweb Mierlo vind je uitgebreide informatie over de cursussen, workshops en het computercafe. Plaats van handeling is de Bibliotheek in Mierlo. Je kunt ook terecht bij de Stichting Senior Computerhulp Geldrop voor uitstekende cursussen.