Toneelvereniging

toneelvereniging logo

Ontstaan

De toneelvereniging van De Kersenplukkers bestaat al sinds 1975 en heeft in die jaren meerdere toneelstukken opgevoerd. Hein Romenesco is als eerste regisseur met deze toneelgroep van start gegaan, opgevolgd door Thieu Smeets. In 2007 nam Nelleke Scholtens het van hem over. In 2012 kreeg Thieu de regie weer en thans is deze in handen van Marianne Engels. We hebben ruim twintig leden.

 

Zusters3Zeven Zusters in Zaligheid

Komedie van Johan Dobbelaar, Regie: Marianne Engels.

Als de oude moeder overste van het padje af is, leven de zeven zusters in een nonnenklooster er vrolijk op los. Maar aan al dat gefeest komt een eind als er een nieuwe moeder overste komt. Die merkt ook nog dat het klooster bijna failliet is en probeert alles weer in het gareel te krijgen. Op dezelfde dag dat de nieuwe moeder overste in het klooster arriveert, komen er nog meer nieuwelingen, waardoor de situatie alleen nog maar ingewikkelder wordt.

De spelers hebben tijdens de repetities al veel gelachen. Ze zullen dat zeker ook bij u overbrengen als u een van de voorstellingen bezoekt. Dat kan op donderdagmiddag 21 maart a.s. Aanvang 14.00 uur. Deze voorstelling is alleen toegankelijk voor de leden van De Kersenplukkers. De avondvoorstellingen die op vrijdag- 22 en zaterdagavond 23 maart a.s. aanvang 20.00 uur worden gespeeld, zijn voor iedereen toegankelijk. Noteer deze data alvast in uw agenda! Kaarten kunnen via de receptie van De Vliegert, 0492-663436, worden gereserveerd.

 

Voorwerk

Binnen de toneelgroep bestaan twee werkgroepen namelijk de decorgroep en de leesgroep. De decorgroep zorgt voor het decor, de attributen en de aankleding. De leesgroep selecteert en leest een aantal toneelstukken en maakt hieruit de keuze voor het nieuw op te voeren toneelstuk. De criteria die hierbij een rol spelen zijn dat het toneelstuk geschikt moet zijn voor een ouder publiek en dito spelers. Wanneer het stuk is gekozen maakt onze regisseur een rolverdeling en begint het instuderen.

 

Repetities

De repetities zijn op maandagavond van 19:30 tot 22:00 uur in de Vliegert. In de weken voor de voorstellingen loopt de spanning op en willen we nog wel eens wat vaker aan het werk. Gezelligheid en onderling contact, dat is waar het bij ons ook om gaat. Jaarlijks organiseren we een gezellige avond, waarbij ongetwijfeld over leuke ervaringen nog eens gelachen zal worden. Dit wordt door een feestcomité geregeld.

 

Lijkt toneelspelen je leuk?

Kom eens kijken bij onze repetitie op maandagavond of neem contact op: 06-11956774.

Boerenbont en rode lampjesboerenbontenrodelampjes

We hebben in de vorige jaren veel succesvolle toneeloptredens gehad. In maart 2016 gaven we de toneelopvoering Boerenbont en Rode Lampjes, waarmee we tot vier maal optraden en het publiek erg veel heeft kunnen lachen. Zie het nieuwsbulletin van april 2016.

 

 

 

 

 

 

Tante Bella's Beautysalon

Tante Bella's Beautysalon

In maart 2018 werd Tante Bella's Beautysalon, geschreven door Henk Roede, drie maal gespeeld. De meest absurde situaties veroorzaken in deze geweldige klucht een waterval aan grappen waarmee het publiek bedolven werd. In het fotoboek vind je een album dat gemaakt is tijdens de uitvoeringen. Het nieuwsbulletin van april 2018 bevat een artikel over het toneelstuk.