Mondharmonicaclub

mondharmonicaIntroductie

De Mierlose Mondharmonicaclub De Vliegerbloazers is een club van senioren, een afdeling van de Mierlose Seniorenvereniging De Kersenplukkers en is in 1998 opgericht. De leden hebben een grote ervaring op het gebied van de mondharmonica .

 

Doel

Wij willen graag ontspanning en gezelligheid bieden voor de leden die graag mondharmonica spelen, maar ook hun gezamenlijk spel verder willen we verbeteren tijdens de wekelijkse repetities. Graag treden wij ook op in Verzorgingshuizen, KBO afdelingen, en de Rode Kruis Bungalow om een gezellige ontspanning te bieden met herkenbare en meezingbare melodieën.

 

Wanneer en waar

Wij repeteren elke vrijdagochtend om 9:30 in de kleine zaal van De Vliegert.

 

Samenstelling

De club wordt hierbij ondersteund door de dirigente Trees Asmussen. De groep speelt voornamelijk op diatonische tremolo mondharmonica's en wordt op keyboard muzikaal begeleid.

 

Optredens

Regelmatig wordt de groep in de omgeving gevraagd een optreden te verzorgen onder het motto 'ouderen spelen voor ouderen' met het doel een paar uurtjes ontspanning te brengen. Ook buiten de regio hebben we succes, zoals een optreden op de Rode Kruisboot in Nijmegen en in een grote seniorenflat in den Haag. Ook verzorgden we een drietal optredens op de KBO Seniorenbeurs in Veldhoven voor een zaal met ruim 250 aanwezigen. Daarnaast werden optredens voor de schooljeugd in Mierlo met een uiteenzetting over de mondharmonica en een optreden op de kerstmiddag heel enthousiast ontvangen en waren ze geweldig leuk om te doen.

 

Repertoire

We hebben een ruim een repertoire van bekende melodieën die stemming brengen en eventueel meegezongen kunnen worden, zoals: Rode Rozen, Tulpen uit Amsterdam, Du Schwarzer Zigeuner, Ik droom van Brabant, Sarina, Adio adio adio Visser, Ganz in Weiss, etc.


Aanmelden

Nieuwe leden zijn van harte welkom. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactpersoon: Ad Brouwers, secretaris, tel. 0492-430446 of 06-2501 5335.
Of kom eens kijken op een vrijdagmorgen in de kleine zaal van De Vliegert.


Mondharmonicaspel als therapie

Mondharmonica spelen kan een muziektherapie zijn voor mensen met astma, COPD en andere luchtwegaandoeningen. Op internet zijn diverse artikelen hierover te vinden zoals http://mhtnederland.nl en http://haaglanden.longfonds.nl/actueel/nieuws/mondharmonica-spelen-als-therapie-%20voor-copd-en-astmapati%C3%ABnten