Mondharmonicaclub

Op 31 januari jl. overleed onze dirigente Trees Asmussen. Wij wensen haar familie veel sterkte toe.

mondharmonicaIntroductie

De Mierlose Mondharmonicaclub De Vliegerbloazers is een club van senioren, een afdeling van de Mierlose Seniorenvereniging De Kersenplukkers en is in 1998 opgericht. De leden hebben een grote ervaring op het gebied van mondharmonica spelen.

Doel

Wij willen graag ontspanning en gezelligheid bieden voor de leden die graag mondharmonica spelen, maar ook hun gezamenlijke spel willen we verder verbeteren tijdens de wekelijkse repetities. Soms treden wij op verzoek ook op in verzorgingshuizen, KBO-afdelingen, en andere plaatsen om wat gezellige ontspanning te bieden met herkenbare en meezingbare melodieën.

 

Wanneer en waar

Wij repeteren elke vrijdagochtend om 9:30 in de kleine zaal van De Vliegert. Geïnteresseerden zijn welkom om eens te kijken. Wij zijn laagdrempelig en kijken kost niets.

 

Samenstelling

De groep speelt voornamelijk op diatonische tremolo mondharmonica's en wordt muzikaal begeleid op gitaar en trekharmonica.

 

Repertoire

We hebben een ruim repertoire van bekende melodieën die stemming brengen en eventueel meegezongen kunnen worden zoals: Rode Rozen, Tulpen uit Amsterdam, Du Schwarzer Zigeuner, Ik droom van Brabant, Sarina, Adio adio adio Visser, Ganz in Weiss, etc.

 

Optredens

Momenteel is ons doel niet om op te treden, maar om gezellig te oefenen op vrijdagmorgen. Als we weer wat beter zijn dan mogelijk meer. Op dit moment zijn alleen het kermisoptreden in Bethanië en de kerstmiddag in De Vliegert vaste onderdelen.

 

Aanmelden

Nieuwe leden zijn van harte welkom. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kom eens kijken op een vrijdagmorgen in de kleine zaal van De Vliegert, start 09.30 uur.

 

Bestuur

Voorzitter: Jan Vogels, tel. 0492-662503.
Secretaris: Ad Brouwers, tel. 0492-430446
Dirigent: (vacature)

Mondharmonicaspel als therapie

Mondharmonica spelen kan een muziektherapie zijn voor mensen met astma, COPD en andere luchtwegaandoeningen. Op internet zijn diverse artikelen hierover te vinden zoals MHT Nederland en Longfonds Haaglanden.