Fietsclub

fietsclubFit door Fietsen

 

Introductie

Op 30 september 2008 werd de fietsclub opgericht en tijdens het jubileumfeest in 2013 werd de huidige naam van de club gekozen: De Vliegert-Trappers.

 

Wat houdt het in?

We rijden een route tussen de 25-35 km met onderweg een of meer korte stops. Daarnaast worden in het seizoen een aantal routes gepland die langer zijn: ongeveer 50-65 km en dan gaan we er een hele dag op uit. Onderweg zijn er meerdere stopplaatsen.
Fietsen is erg goed voor je lichamelijke conditie. Maar ook de onderlinge contacten en de gezelligheid vinden we heel belangrijk. Daarom pauzeren we onderweg, zo mogelijk bij een terrasje. Na afloop kunnen we nog even napraten in De Vliegert.

 

Wanneer en waar?

Elke maandagmiddag en woensdagmiddag rijden we een route onder leiding van een routeleider. We vertrekken om 13.15 uur vanaf De Vliegert. Gedurende het seizoen is er ook een aantal dagtochten. Deze starten om 10.00 uur op maandag vanaf De Vliegert.

 

Contributie

Voor € 5,- ben je een heel seizoen lid van de club.
Ook zin om bij de fietsclub te komen? Dat kan! Meld je eerst even aan bij de receptie van De Vliegert of via tel. 0492 - 66 34 36.

 

Veiligheid

We houden rekening met de mogelijkheden van de groepsleden. De routeleider rijdt voorop en houdt een snelheid van ongeveer 15 km per uur aan. Het dragen van een fietshelm wordt aanbevolen. Het is bewezen dat dit sterk bijdraagt aan de veiligheid op de fiets en in het bijzonder op de elektrische fiets.

10-Jarig jubileumfeest

In 2018 bestond de fietsclub 10 jaar. We vierden dit heuglijke feit met een feestavond op 20 oktober.

 

5-Jarig jubileumfeest

De fietsclub bestond eind 2013 meer dan 5 jaar, reden voor een jubileumfeestje. Met een optreden van de Bahama's, met een quiz 'Ik hou van Mierlo', een heerlijke buffetmaaltijd, muzikale ondersteuning door Leo van Hoof (accordeon) en een prijsuitreiking was het een bijzonder geslaagd feest volgens de leden. Ter gelegenheid van dit jubileum is een DVD gemaakt.