Fietsclub

fietsclub

Bericht van de leiding

Beste Vliegert trappers, Het nieuwe jaar begon zo geweldig. Willie was druk met de routes te reorganiseren en we begonnen samen aan de planning. Begin maart was ik bij hem om alles door te nemen. Hij wilde, omdat De Vliegert dicht was, onze leden bij hem in laten schrijven. Dat hebben we niet gedaan. Hoe anders liep het. Willie kreeg het coronavirus te pakken en enkele weken later is hij ons allen ontvallen. Zijn kinderen hadden een Appgroep aangemaakt zodat we met hen en Betsie alles op afstand mee konden maken. Maar hoe nu verder? Ik zal proberen zijn werk verder af te maken. Maar omdat De Vliegert nog niet open gaat en omdat het afstand houden met fietsen erg moeilijk is, lijkt het ons beter om pas het volgende seizoen op te gaan starten. Natuurlijk kan men met kleine groepjes zelf gaan fietsen Wij hopen dat we volgend jaar met zijn allen de draad weer op kunnen pakken. Heel veel groetjes ook van Jan Janssen. Tot ziens,
Henny de Pee.

 

Informatie

Fietsen is erg goed voor je lichamelijke conditie. De onderlinge contacten en de gezelligheid vinden we ook heel belangrijk. Daarom pauzeren we onderweg, zo mogelijk bij een terrasje. We houden rekening met de mogelijkheden van de groepsleden. De routeleider rijdt voorop en houdt een snelheid van ongeveer 15 km per uur aan. Na afloop kunnen we nog even napraten in De Vliegert.

 

Veiligheid

Het dragen van een fietshelm wordt aanbevolen. Het is bewezen dat dit sterk bijdraagt aan de veiligheid op de fiets en in het bijzonder op de elektrische fiets.

 

Wanneer en waar?

Ons fietsseizoen valt ongeveer samen met de periode van de zomertijd: april t/m oktober. Dit jaar beginnen we op maandag 30 maart.
Elke maandagmiddag en woensdagmiddag rijden we een route van rond de 30 km. We vertrekken om 13.15 uur vanaf De Vliegert.
Incidenteel kan er worden uitgeweken naar de woensdagmiddag b.v. op feestdagen en bij slecht weer op maandag.
We houden in 2020 drie dagtochten van rond de 60 km en dan vertrekken we om 10.00 op maandagmorgen.

 

Ledenvergadering

Op donderdag 26 maart houden we de jaarlijkse ledenvergadering om 9.30 in De Vliegert.

 

Contributie

Voor € 5,- ben je een heel seizoen lid van de club. Ook zin om bij de fietsclub te komen? Meld je dan eerst even aan bij de receptie van De Vliegert of via tel. 0492 - 66 34 36.

 

Historie

Op 30 september 2008 werd de fietsclub opgericht en tijdens het jubileumfeest in 2013 werd de huidige naam van de club gekozen: De Vliegert-Trappers.