Fietsclub

Fit door Fietsenjongen op fiets

 

Introductie

Een oproep in het nieuwsbulletin leverde heel veel enthousiaste reacties op. Op 30 september 2008 tijdens een bijeenkomst is besproken wat de verwachtingen van eenieder waren.
Tijdens het jubileumfeest werd bijna unaniem de nieuwe naam van de club gekozen: De Vliegert-Trappers. We hebben thans rond de 45 leden.
De ledenvergadering is op donderdag 28 maart a.s. om 10.00 uur in De Vliegert.

 

Wat houdt het in?

IJs en weder dienende rijden we een route tussen de 25-35 km met onderweg een of meer korte stops. Daarnaast worden in het seizoen een aantal routes gepland die langer zijn: ongeveer 50-65 km maar dan gaan we er een hele dag op uit. Onderweg zijn er natuurlijk meerdere stopplaatsen.
Fietsen is buitengewoon goed voor je lichamelijke conditie. Maar ook de onderlinge contacten en de gezelligheid vinden we heel belangrijk. Dus pauzeren we onderweg, zo mogelijk bij een terrasje. En na afloop kunnen we nog even napraten in De Vliegert.

 

Wanneer en waar?

Een overzicht van de fietstochten in 2019 is nog niet beschikbaar.
Elke maandagmiddag en woensdagmiddag rijden we een route onder leiding van een routeleider. We vertrekken om 13.15 uur vanaf De Vliegert. Gedurende het seizoen is er ook een aantal dagtochten. Deze starten om 10.00 uur op maandag vanaf De Vliegert.


Fietsroutes

We slaan de gereden routes maar ook nieuwe leuke routes in een map op zodat leden daar gebruik van kunnen maken. Iedereen die suggesties voor fietsroutes en/of afstappunten heeft vragen we om deze door te geven. We nemen ze graag mee.

 

Zelf routes samenstellen

Op internet zijn heel veel routes te vinden. Echter er zijn er weinig die in Mierlo starten en eindigen. Maar aan de hand van de knooppuntenkaart zijn ze heel eenvoudig te maken. Nog eenvoudiger is het op de site:  www.nederlandfietsland.nl/fietsrouteplanner

 

Contributie

Voor € 5,- kun je een heel seizoen lid zijn van onze club.

 

Nieuwe leden zijn van harte welkom

Ook zin om bij de fietsclub te komen? Dat kan! Meld je eerst even aan bij de receptie van De Vliegert.
We houden rekening met de mogelijkheden van de groepsleden. De routeleider rijdt voorop en houdt een snelheid van ongeveer 15 km per uur aan. Ook hebben we meestal een aantal stopplaatsen.

 

10-Jarig jubileumfeest

Vorig jaar bestond de fietsclub 10 jaar. We vierden dit heuglijke feit met een feestavond op 20 oktober 2018.

5-Jarig jubileumfeest

De fietsclub bestond eind 2013 meer dan 5 jaar, reden voor een jubileumfeestje. Met een optreden van de Bahama's, met een quiz "Ik hou van Mierlo", een heerlijke buffetmaaltijd, muzikale ondersteuning door Leo van Hoof (accordeon) en een prijsuitreiking was het een bijzonder geslaagd feest volgens de leden.
Ter gelegenheid van dit jubileum is een DVD gemaakt die tijdens de verenigingsmarkt in de Vliegert is vertoond. Er zijn foto's gemaakt van de feestavonden aan einde van het seizoen, van de fietstochten en het jubileum.