Damesgymnastiek

damesgym2

We doen wat we kunnen en we laten wat we niet kunnen!

 

Ontstaan

De damesgymnastiekgroep is waarschijnlijk rond 1979 opgericht. We weten niet precies wanneer of hoe.

 

Waar en wanneer

Iedere woensdagochtend komen we onder leiding van onze instructrice bij elkaar in de grote zaal van De Vliegert. We hebben twee groepen van ongeveer 20 deelnemers:
Groep 1 van 9.30 – 10.30 uur
Groep 2 van 10.30 – 11.30 uur
 

Doel is gezond en fit blijven

Het doel van de gymnastiek is het bevorderen van de motorische activiteit om zo optimaal mogelijk betrokken te zijn bij de wereld in en om ons heen en zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal zo optimaal mogelijk te functioneren. We doen oefeningen die onze gewrichten soepel houden zodat we onze Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven doen. We trainen ons uithoudingsvermogen en onze beweeglijkheid. Dit alles wordt ondersteund door een uitnodigend muziekje.

 

Wat is goed?

De NL-norm gezond bewegen is vastgesteld op 5 dagen per week een half uur bewegen. Naast gym kan dat ook bestaan uit wandelen, het gras maaien, werelddansen etc. Het voornemen om wat meer te bewegen is er meestal wel, maar het is moeilijk om een eerste stap te zetten, zeker als je alleen gaat. Ons advies luidt dan ook: neem een vriendin mee, dat is ook nog eens gezellig! Je hoeft niet sportief te zijn om je bij onze club aan te sluiten. Een aantal van onze leden heeft een beperking, maar zij hebben ervaren dat blijven bewegen het verouderingsproces vertraagt en dat je met meer energie naar huis gaat.

 

Gezelligheid

Na afloop wordt er onder het genot van een kopje koffie wat bijgepraat. Ook deze ontspannende oefeningen horen erbij.

 

Contributie

De contributie bedraagt € 15,00 per half jaar. Voor het lief-en-leedpotje vragen we € 1,- per half jaar.

 

Beperkingen

Heb je eventueel beperkingen dan is dat geen bezwaar. We houden daar bij onze oefeningen rekening mee.

 

Aanmelden

Wie geïnteresseerd is kan eens binnenwandelen om een proefles mee te maken of desgewenst meer informatie te krijgen.
Voor vragen kun je contact opnemen met:
Betsie de Louw, coördinator, tel. 0492-661740, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.