Carnavalsvereniging

carnavalOntstaan

Volgens het Jubileumboekje van 50 jaar de Oude Kersenplukkers 1951-2001, geschreven door oud-voorzitter J. van de Kimmenade, zou in 1975 al begonnen zijn met een bescheiden carnavalsviering, waarbij 'de Peter Huijbers' de eerste Prins zou zijn geweest. Volgens onze gegevens is wijlen Mac Koert in 1979 de eerste 'Prins Mac d'n Urste' geweest. Via een bierviltje is medio november 1999 door een bepaalde persoon gevraagd of er van de gewezen prinsen geen prinsenraad gemaakt zou kunnen worden. Op die manier is de huidige carnavalsvereniging ontstaan.

 

Erkende vereniging

Wij waren bij het organiseren van de prinsverkiezing en het carnavalsfeest elk jaar getuige van een groeiende vereniging. Prinsen en Vorsten zijn ons hier steeds voorbeeldig bij voorgegaan. In 2012 ontvingen we bericht van onze burgemeester dat er een sleutel bijgemaakt ging worden. Vanaf 2013 mogen we deze sleutel met de carnaval in ontvangst nemen. Dus vanaf toen zijn ook wij een Erkende Carnavalsvereniging.

 

fonske

Verkiezing Prins/Prinses Carnaval

Elk jaar is dit weer een geweldige middag met medewerking van een aantal bekende artiesten en de Mierle Tonnekes. Onze Prins of Prinses treedt af om plaats te maken voor een nieuwe Prins danwel Prinses. Maar die moet dan wel eerst nog maar eens worden geraden. Hoe dan ook, op een of andere manier is dat vorig jaar ook gelukt en daarom werd iedereen weer op vorstelijke wijze door de carnavalsdagen geloodst door Prins Fonske d'n Urste en zijn adjudant Hans. Maar binnenkort zullen ook zij worden opgevolgd...

 

Activiteiten

Als vereniging zorgen we voor een gezellige Prinsverkiezingsmiddag, we doen mee aan de carnavalsoptocht op zaterdag en daarna verzorgen we de drie daaropvolgende carnavalsmiddagen, wat steeds erg gezellig is. Om de gehele organisatie te kunnen financieren houden wij met carnaval een kleine interne loterij.

 

Programma Carnavalsdinsdag

Elk jaar vieren we het Kersenplukkerscarnaval in De Vliegert en wel van zondag t/m dinsdag. Elk jaar weer een geweldig feest. Alle Kersenplukkers en Kersenplukkerinnetjes worden dan door onze Prins of Prinses en zijn gevolg uitgenodigd om deel te nemen. Op de dinsdagmiddag organiseren we een geweldig vermakelijke playbackshow door leden van De Kersenplukkers.

 

Activiteitenmiddag voor leden

Eens per jaar hebben wij een feestmiddag of liever gezegd een activiteitenmiddag, georganiseerd door een commissie.

 

Erelid en Leden van verdienste

Een unieke gebeurtenis was de eerste benoeming tot erelid en wel van Harrie Liebreks in 2012 vanwege zijn vele verdiensten voor onze carnavalsvereniging.
Eveneens een unieke gebeurtenis in de historie van de Carnavalsvereniging was de eerste toekenning van Lid van Verdienste. Martien Migchels (†) viel deze eer te beurt in 2011 en kreeg een fraaie oorkonde. In 2012 was deze eer aan Albert de Ruijter en in 2013 aan Jan Vogels.


Informatie

Voor informatie kunt u altijd bij de Raad van Elf terecht: tel. 0492 - 11 11 11,
sorry dit moet zijn: 0492 - 663 569.
Onze voorzitter is: Thieu Steijvers, tel. 0492 - 664 578