Kruisjassen

Introductiejassen2

Kruisjassen wordt gespeeld met 32 kaarten van de 7 tot en met de aas, een zogenaamd piketspel. Er nemen 4 spelers aan deel die twee aan twee als partners spelen. De partnerkeuze wordt door loting bepaald aan de directietafel. De bedoeling van het spel is om samen met de partner zoveel mogelijk punten te halen. Het gaat er gezellig en soms fanatiek aan toe.

 

Nieuws

Tot 3 september a.s. is het vrij jassen zonder opname in het algemeen klassement, maar wel met de wekelijkse beloningen voor de plaatsen 1,2 en 3. Vanaf 3 september spelen we door tot juli 2021 waarbij de eerste 30 uitslagen worden berekend. Wanneer er meer wedstrijden worden gespeeld dan 30 worden deze niet verrekend met een eventuele mindere uitslag.

 

Wat, waar en wanneer

Wij kruisjassen iedere dondermiddag in De Vliegert van 13.15 uur tot 16.30 uur. We spelen dan vijf spelletjes. Als er tijd over is kan er nog vrij gespeeld worden.

 

Aanmelden

Momenteel zijn er zo'n 20 deelnemers en er is ruim plaats voor nieuwe spelers.
Je kunt je aanmelden via tel. 0492-663436 of bij de receptie van De Vliegert.
Komen kijken op donderdagmiddag is natuurlijk het makkelijkste.
Cor van der Westen en Pieter Driessen zijn de spelleiders.

 

Contributie

Er wordt geen contributie gevraagd maar wel een bijdrage voor de prijzen. Deze is € 1,- per middag.

 

Competitiestand

De actuele competitiestand vind je bij Kaartcompetities.

 

Historie

De kruisjasmiddag is op initiatief van Crist Liebreks in februari 1955 gestart, tegelijk met de rikmiddag. Enkele prijzen van toen: 1e prijs een mud kolen. 2e prijs een krentenmik, 3e prijs een halve liter jenever en... een half pond tabak als 4e t/m 9e prijs. Een Huishoudelijk Reglement werd in 2001 opgesteld door Harrie van Heugten, die de club vele jaren heeft geleid.