De Vliegert

locatie3-gebouw

Het verenigingsgebouw van de Kersenplukkers is in 2003 geheel verbouwd en uitgebreid. Ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van de vereniging in 2011 is het gebouw uitgebreid opgeknapt en een deel van het meubilair vervangen. Hiermee kan de vereniging weer lang vooruit.
Henk Simons van Heemkundekring Myerle heeft een interessant artikel geschreven over de oorsprong van de naam De Vliegert.

Adres:

Heer van Rodestraat 109A, 5731 VR, Mierlo. Telefoon: 0492-663436
Route met Google Maps:
Geldrop, Brandevoort, Mierlo-Hout

 

Openingstijden:

Voorjaar, najaar en winter
 - maandag t/m vrijdag: 9.00 - 12.00 uur, 13.00 - 17.30 uur
 - woensdag en donderdag: 19.30 - 23.30 uur 

1 mei t/m 14 juli 2017:
- middagen geopend voor reguliere activiteiten en vrije inloop
- ochtenden en avonden gesloten, behalve voor reguliere activiteiten van onderafdelingen.

17 juli t/m 25 augustus 2017:

 - ochtenden en avonden gesloten 
 - middagen geopend voor reguliere activiteiten en vrije inloop


Zaalreservering

In De Vliegert kunnen activiteiten worden georganiseerd, zowel door onderafdelingen als door externe partijen. Afspraken hierover kunnen worden gemaakt met het bestuur. Zie het menu Formulieren.

 

Faciliteiten

 

Grote zaal

De grote zaal is intensief in gebruik bij de verschillende clubs en activiteiten, zoals: diverse kaartspelen, sjoelen, handwerken, repetities zanggroep, kienavonden, gymnastiek en dansen. Met een groot toneel, ruim 300 plaatsen, een uitstekende geluidsinstallatie en een team van vrijwilligers is deze zaal bijzonder geschikt voor toneel, zang en muziekuitvoeringen, carnaval, allerlei ontspanningsavonden maar ook informatiemiddagen en lezingen met belangrijke thema's voor senioren.

 

Kleine zaal

De kleine zaal is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen en activiteiten, zoals repetitie mondharmonica groep, darten, koersbal, bridgecursussen en bridge-instuif, lezingen en presentaties over diverse thema's, vergaderingen en clubfeestjes. Ook is in deze zaal een projectiescherm en een eenvoudige geluidsinstallatie met draadloze microfoon en CD speler beschikbaar.

 

Biljartzaal

locatie4-biljartzaal

De biljartzaal is uitgerust met 4 uitstekend onderhouden biljarttafels en alle bijbehorende voorzieningen voor puntentellingen en opbergen van biljartkeus.

 

De Bar

De bar heeft een centrale plaats zodat consumpties zowel in de grote zaal als in de hal en de kleinere zalen kunnen worden aangeboden.

 

Computerruimte

Hier staat de kopieerapparatuur en een computer met kleurenprinter. De Computerhulpgroep gebruikt deze ruimte.

 

Schminkkamer

De schminkkamer is een aan het podium van de grote zaal grenzende ruimte die ook gebruikt kan worden voor kleine vergaderingen.

 

Jeu-de-Boulesbanen

Er zijn drie buitenbanen voor jeu-de-boules.

 

Rooksalon

In de Vliegert is roken niet toegestaan met uitzondering van de Rooksalon.