ICT-team

Introductieict

ICT is voor senioren niets nieuws meer. De Kersenplukkers zijn op dit gebied al lang actief. Jaap Veneman nam in 2007 het initiatief voor een website en ontwierp deze zelf. Veel leden en bezoekers weten de weg naar www.kersenplukkers.nl te vinden. Binnen De Vliegert is de digitale techniek alom aanwezig: de lichtkrant in het café, de apparaten in de computerruimte, de scoreborden in de biljartzaal, de WiFi. Om al deze zaken in goede banen te leiden en functioneel te houden is er het ICT-team.

 

Website

De website geeft een overzicht van de vele activiteiten bij de vereniging. Alle afdelingen (clubs) hebben er hun eigen pagina waarop zij zichzelf presenteren. De diensten hebben eveneens een eigen pagina waarop zij hun services beschrijven en aangeven hoe men daarvan gebruik kan maken. Foto's en video's gemaakt bij evenementen kunnen een plaats krijgen in het Fotoboek. Er is een Gastenboek waar iedereen berichten kan plaatsen. De Nieuwspagina toont actuele berichten. Wie daar een bijdrage aan wil leveren kan die sturen naar de webmaster.

 

Lichtkrant

In het café hangt een televisiescherm waarop de lichtkrant als doorlopende presentatie te zien is. Hierop staan nieuwsberichten en worden activiteiten aangekondigd. Items voor de lichtkrant kun je aanleveren bij de beheerder.

 

LAN

Het Local Area Network in De Vliegert dient voor de digitale verbindingen binnen De Viegert. Bezoekers kunnen gebruik maken van gratis WiFi. De LAN-manager houdt alles operationeel en innoveert waar dat gewenst is.

 

Kopieermachine en kleurenprinter

De kopieermachine en een kleurenprinter zijn eveneens op het LAN aangesloten. De apparaten worden door de eerste secretaris beheerd en van de benodigde materialen voorzien.

 

Techniek

Voor de technisch geïnteresseerden: de website wordt gehost door de firma Strato en draait op het content management system Joomla. De verschillende e-mailadressen van De Kersenplukkers worden via Strato gemanaged door de webmaster. De lichtkrant wordt door de beheerder op afstand van informatie voorzien via een internetverbinding.

 

Redactie

De nieuwsvoorziening via de website en de lichtkrant gebeurt in samenwerking met de redactie van het Nieuwsbulletin. Bij het aanleveren van publicaties is het verstandig om aan te geven voor welke media deze bedoeld zijn. Eerste aanspreekpunt is de redactie maar men kan ook direct de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. benaderen.