Commissie Groepsreizen

bus effewegIntroductie

Het is niet meer te achterhalen wanneer onze seniorenvereniging begonnen is met het organiseren van dagreizen voor de leden maar dat is wel al tientallen jaren geleden. In de begintijd ging het bestuur zelf eerst een dag op stap om te kijken waar de reis naar toe zou kunnen gaan en waar men op een goede manier als groep de dag kon doorbrengen. Een moeilijke klus, vooral in het vinden van een geschikte plek voor een koffie- en lunchstop, want de groep bestaat soms uit 100 tot 150 personen en niet alle toeristische attracties met de in de nabijheid gelegen horecazaken zijn in staat een zo grote groep te ontvangen.

Doel

Gezellig een dagje uit met andere Kersenplukkers. Goed voor de sociale contacten.

Organisatie

We hebben een commissie die de groepsreizen organiseert.

Volgende reis

Op dinsdag 22 mei a.s. gaan we naar de Libelle Zomerweek.

 

libelledag

Dagtocht

De dagtocht op 22 mei ging naar de Libelle Zomerweek 2018!

De Libelle zomerweek biedt de bezoeker de kans het grootste vrouwenweekblad ‘levensecht’ mee te maken. Alle pijlers waarop het blad is gebouwd zijn vertegenwoordigd door middel van thematische paviljoens en kleinere participanten.
Die pijlers zijn o.a. culinair, schoonheid, human interest, dagje- uit en wonen. De beurs is opgezet in een sfeervolle buitensetting. Een uniek dagje shoppen, lachen met elkaar, meedoen met leuke workshops en meezingen met bekende artiesten. Maar ook: nieuwe producten proeven en proberen, Libelle-columnisten en schrijvers ontmoeten, de nieuwste mode- en beautytrends spotten en nog veel meer.

 

svo

Reisverslag

17 september: Soldaat van Oranje:  (een dag) Om nooit te vergeten!

Wat een bijzondere dag is het geworden, ons uitstapje naar Katwijk!  Al ruim twee miljoen mensen zijn ons voorgegaan en als de voorstelling Soldaat van Oranje ook na december nog verder gaat, zullen er vast en zeker nog veel meer enthousiastelingen volgen.

De reiscommissie had zich de afgelopen tijd suf gepiekerd voor welk uitstapje er genoeg animo zou zijn. Een aantal dagtochten kon niet doorgaan vanwege te weinig deelnemers. Maar nu kon – dankzij een royale subsidie van het bestuur van de Kersenplukkers – een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een bezoek aan Soldaat van Oranje!

Het verhaal – waarschijnlijk al bij velen bekend - gaat over de Leidse student Erik Hazelhoff en zijn vrienden die een onbezorgd studentenleven leiden, totdat de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen. De jongelui realiseren zich direct dat niets meer hetzelfde zal zijn. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop en de verhoudingen op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Vechten voor vrijheid, volk, vaderland of verder studeren met je kop in het zand? Of misschien toch doelbewust kiezen voor de vijand?

Mede dankzij de grootse decors, meeslepende beelden en draaiende tribune werden we daadwerkelijk meegezogen in de voorstelling. Constant werden alle zintuigen geprikkeld, reuk, beeld, geluid alles deed mee. Na afloop, tijdens het lekkere en gezellige diner werd volop nagepraat over de voorstelling. Iedereen was het er over eens dat we een heel bijzondere musical hadden gezien.

 'Dit is een voorstelling die je gezien moet hebben. Het is overweldigend, het raakt je en het brengt een van de meest pijnlijke gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis tot leven. Dit is geen aanrader, dit is iets wat je gezien moet hebben omdat je anders Nederlands beste en bijzonderste theaterproductie tot nu toe gemist hebt.'

En bij deze uitspraak sluiten we ons graag aan!

De reiscommissie