Commissie Kunstexposities

Introductiekunstexposities


In 2011 is Seniorenvereniging De Kersenplukkers begonnen met het bieden van faciliteiten aan Mierlose schilders voor het exposeren van hun schilderstukken in De Vliegert.

Door deze exposities wordt aan onze bezoekers inzicht geboden in de vele schilderstalenten die Mierlo rijk is. In de voorbije jaren hebben al verschillende exposities plaatsgevonden. Voor het selecteren van exposanten is de commissie Kunstexposities ingesteld.

 

Anny Smolders, Joke Donkers, Thea Sanders en Annie Koolen

Wij zijn een schilderclubje dat elke woensdag samen komt om te schilderen. Aan ons is de vraag gesteld of wij willen exposeren in De Vliegert zodat jullie ook ons werk kunnen bewonderen. Wij zijn jaren geleden begonnen met schilderen bij Jan Laming. Helaas is Jan twee jaar geleden overleden. Wij besloten toen om niet te stoppen en komen iedere woensdagochtend bij Annie Koolen thuis om samen te schilderen. Vaak gaat het nog over Jan, over zijn schildertechnieken en welke tips hij zou geven. Wanneer Jan een streep zette, was dit vaak de kers op de taart en was het schilderij ineens af. Jan had een bijzonder oog voor detail. Wij hebben veel van hem geleerd en nu leren we nog steeds van elkaar. Je kunt onze expositie komen bewonderen in de grote zaal.

 

taja

 

 

wilma kerkhof dame rode hoed

Wilma Kerkhof

De vorige expositie die liep van oktober 2017 t/m maart 2018 was van Wilma Kerkhof. Zij heeft een van haar werken ter beschikking gesteld voor De Vliegert waarvoor De Kersenplukkers haar zeer dankbaar zijn.