Bridgeclub

Introductiebridge1

Bridge wordt wel de koning van de kaartspelen genoemd. Rose-Marie Otten en Jan van de Kerkhof begonnen op 8 juli 2004 met een paar tafels. De club telt inmiddels ruim 180 leden. De competitiezittingen op vrijdagmiddag in de grote zaal worden gespeeld in vier lijnen. De bridge-instuif op woensdagmiddag in de kleine zaal heeft tientallen belangstellenden. We geven ook cursussen. Een prettige bijkomstigheid is na afloop van de zitting napraten onder het genot van een drankje.

Ledenlijst

ledenlijst

In de ledenlijst vind je namen en telefoonnummers.
Handig als je een partner zoekt.
Invallers moeten lid zijn van de bridgeclub.


Wedstrijdagenda

Kerstdrive  
Nieuwjaarsdrive  
Slotdrive  
Begin zomerinstuif 2 jun 2017
Jaarvergadering 25 aug 2017
Start nieuwe competitie 1 sep 2017

 

Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Ronde 7
1 sep 2017            
             
             
             
             

Afmelden competitiezitting

Afmelden vóór vrijdag 11:00 uur bij de wedstrijdleider Pieter de Bruin, tel: 0492-661360, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij zomercompetitie en woensdagmiddaginstuif is afmelden niet nodig.

 

Lid worden

Je kunt hier het aanmeldformulier downloaden. Wil je meer informatie en/of je aanmelden als lid dan kan dat bij een van de bestuursleden.

 

Contributie

De contributie voor het hele seizoen (van 1 augustus 2016 t/m 31 juli 2017) bedraagt € 15,00. Dit bedrag wordt medio september automatisch geïncasseerd als je ons hebt gemachtigd. Word je lid vanaf januari, dan wordt de eerste keer € 7,50 geïncasseerd.


Bestuur

 Voorzitter: Jos Borst
 Secretaris: Henny Cabri
 Penningmeester: Ans Waterschoot
 Leden: Rob van Kerkhoven, Greet van Lieshout
 Wedstrijdleider: Pieter de Bruin

Jaarvergadering en Clubreglement

Voor aanvang van de competitie wordt er een algemene ledenvergadering gehouden. In 2016 was dit op 26 augustus.
Notulen van de algemene ledenvergadering 2016
Clubreglement van de Bridgeclub De Vliegert

Doel

Het doel van de club is de leden de mogelijkheid te bieden om in een gezellige en ontspannen sfeer samen te bridgen, zich in het spel te bekwamen en het verstevigen van de sociale contacten.

 

Bridgecursussen

Vanaf de oprichting in 2004 zijn er cursussen gegeven zowel voor beginners als voor gevorderden. Jan van de Kerkhof nam toen het voortouw, snel opgevolgd door Jan Olivier. Toen Henk Eilander voorzitter werd, pakte hij de draad op. Dat had een spectaculaire groei van het aantal leden tot gevolg, vooral te danken aan zijn inspanningen. Momenteel worden de lessen gegeven door Arno Buij en Peter van Dijk.

 

Beginnerscursus

Arno Buij en Peter van Dijk geven om de 2 jaar een beginnerscursus. Mede hierdoor wordt ons ledenaantal op peil gehouden.
In januari 2016 waren er weer 20 belangstellenden die graag het mooie bridgespel wilden leren. Voor de vervolgcursus Bridge in een Flits deel 2 hebben we 21 deelnemers kunnen inschrijven. Deze cursus van 12 lessen werd gehouden op maandagavond van 19.30 uur - 22.15 uur in De Vliegert en liep tot 12 december 2016. Bridge in een Flits is gebaseerd op de boekjes van Berry Westra met als basis het Standard American systeem waarin vijfkaart hoog en zwakke twee worden toegepast.
Speciaal voor clubleden was al een basisbiedsysteem samengesteld volgens de boekjes Bridge Beter: Acol biedsysteem
Belangstellenden kunnen voor verdere inlichtingen en/of inschrijven terecht bij Peter van Dijk, telefoon 0492-661717 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Workshops

De afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan cursussen voor beginners. Onze eigen leden hebben aangegeven best wel wat bij te willen leren, maar dan in een wat losser verband. Nadat de belangstelling gepeild is bleken er tal van onderwerpen te zijn, die ook voor gevorderde bridgers interessant genoeg waren. In het bridgejaar 2015-2016 werden 8 workshops gehouden, steeds met meer dan 20 deelnemers.

 

Instuif

Van september tot eind mei is er elke woensdagmiddag een bridge-instuif onder begeleiding.
- Competitie komt op de tweede plaats.
- Behalve vrijblijvend bridgen kun je alles vragen en krijg je tips en uitleg, als je dat wilt.
- We beginnen om 13.00 uur en spelen 4 ronden van 4 spellen.
- Einde zitting uiterlijk om 16.00 uur.
Inlichtingen bij Peter van Dijk Tel. 0492-661717 of Rob van Kerkhoven Tel. 06-45089679


Spelregels

Spelregels zijn belangrijk voor een eerlijk verloop van een spel. Hier vind je de belangrijkste spelregels met uitleg, geschreven in heldere taal.

Wedstrijdreglement

Voor bridgewedstrijden gelden een aantal belangrijke wedstrijd- en gedragsregels. Deze vind je hier: Wedstrijdreglement

Alerteerregeling Nederlandse Bridgebond

In september 2009 heeft de NBB een nieuwe alerteerregeling ingevoerd. Downloads:
- Alerteerregeling
- Toelichting alerteerregeling

 

Wedstrijdresultaten

Actueel

Direct na afloop van elke speelmiddag wordt de uitslag door de wedstrijdleider bekend gemaakt. De uitslagen worden per e-mail verstuurd en zijn ook op deze webpagina te vinden.
De diverse actuele competitiestanden, slemstand, zomerinstuif en eindstand vorige competitie vind je onder het menu Clubcompetities.

 

7 Sans Atout-Club

Op 18 november 2011 is binnen onze bridgeclub de 7 Sans Atout-club opgericht.
Bekijk de galerie Ridders in de Orde van 7 Sans Atout.