Nieuws

nieuws2 nieuwsbulletin

Nieuwsbulletin

Het nieuwsbulletin is het verenigingsblad van De Kersenplukkers. Het verschijnt 10 maal per jaar en wordt bezorgd door vrijwilligers.
Laatste uitgave: december
Vorige uitgaven: november, oktober

kruisjastoernooi

Jastoernooi

Op donderdagmiddag 25 januari a.s. om 13.00 organiseert de activiteitencommissie een gezellig jastoernooi in De Vliegert. Ook niet-leden van De Kersenplukkers zijn van harte welkom op deze kaartmiddag. Je bent er ook nooit te jong voor. Een hapje en een drankje, wat nakaarten, het kan allemaal. Aanmelden uiterlijk 18 januari aan de bar. Kaartjes kosten maar € 2,-.

dansavond

Dansavonden 2018

Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436. Voor 2018 zijn er al plannen. De eerste is op 27 januari. Zie de evenementenkalender.

neildiamondmemories

Neil Diamond Memories

Op zaterdag 24 februari a.s. organiseert de Activiteitencommissie in De Vliegert een optreden van Neil Diamond Memories. Zanger Marcel Smulders zal live liedjes brengen van Neil Diamond. Hij wordt begeleid door zijn geluidsman. Het gaat een avond worden van hoog niveau want wie bij ons kent niet de liedjes van deze wereldster. Dit is een fantastische mogelijkheid om eens terug te dromen over de tijd van toen, vooral over de jaren zeventig. Kaartjes voor deze avond zijn voor de prijs van slechts € 3,50 per stuk vanaf begin december te koop aan de bar van De Vliegert. Op de avond zelf kosten de kaartjes € 5,-. Zoals altijd: vol is vol!

sbgm

Discussieavond SBG-M

Op initiatief van Senioren Belangen Geldrop – Mierlo (SBGM) heeft op 13 november 2017 een discussieavond plaats gevonden tussen SBGM en een afvaardiging van zittende raadsleden. In een vriendelijke, zakelijke en constructieve sfeer heeft SBGM twee basisvragen voorgelegd aan de aanwezige politici. Lees hier het verslag.

natuurlijkgoedmierlo

Natuurlijk Goed Mierlo

Drie leden van burgerinitiatief Natuurlijk Goed Mierlo hebben op 7 december j.l. een gesprek gehad met een delegatie van het bestuur van De Kersenplukkers. Hierin hebben de initiatiefnemers uiteengezet wat hun doelstellingen zijn. De voornaamste daarvan is om de gemeente te bewegen een onderzoek in te stellen naar het beter benutten van de gemeentelijke gebouwen. Verenigingen zouden gebaat zijn bij het inrichten van één centraal multifunctioneel centrum. Het centrum zou een plaats kunnen krijgen in een te realiseren park tussen het Molenplein en de Hekelstraat.

bolletjewol

Handwerkclub

De handwerkclub onder leiding van Nellie Janssens is weer aan het opbloeien. Dat kun je zien aan de vitrine van de club die in de grote zaal hangt bij het toneel rechts. Kijk hier maar eens in dan kun je de leuke dingen zien die ze maken en ook verkopen. Er kan zelfs op bestelling gemaakt worden. Dit alles komt ook door een enthousiast breister en knutselaar die het leuk vind om de anderen nog beter te laten handwerken en iedereen helpt. Ze heet José. Nieuwe deelnemers zijn welkom en kunnen alle hulp krijgen om hun vaardigheden te verbeteren. Meld je aan bij Nellie Janssens 06-49992638 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon op een dinsdagmiddag. Zie verder de pagina handwerken.

kersenvlaaiconcert

Canta Classica Kersenvlaaiconcert

Canta Classica vierde het nieuwe jaar met een Kersenvlaaiconcert op 14 januari. Een half uur optreden, een lange pauze om gezellig met elkaar het nieuwe verenigingsjaar in te luiden en daarna nog een optreden van een half uur. Allemaal bedoeld om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de prachtige klassieke muziek die Canta Classica weer iedere woensdagavond instudeert in de grote zaal van De Vliegert.

bridgegevorderd

Bridgecursus voor gevorderen

Op donderdagmiddag 11 januari is om 13.30 de cursus voor gevorderden van start gegaan in de kleine zaal van De Vliegert. Volgende cursusdatums zijn om de twee weken: 25-1, 8-2, 22-2, 8-3, 22-3, 5-4, 19-4, 3-5 en 24-5. Cursusleiders zijn Peter van Dijk, Arno Buij en An van den Reek.

samenzingenvogeltjes

Samen Zingen

De eerste Samen Zingen in 2018 was 10 januari. Dit zijn heel gezellige middagen en u bent van harte welkom om te komen luisteren en/of mee te zingen. Graag tot ziens bij Samen Zingen.

kerstbiljartballen

Kersttoernooi Biljartclub

Het kersttoernooi van de biljartclub vond dit jaar plaats op de middagen van 18 t/m 22 december. Maandag t/m donderdag werden er poulewedstrijden gespeeld. Op vrijdagmiddag speelden de winnaars daarvan om de prijzen. Jos van den Broek won in een spannende finale van Piet Lammers.

kerstviering

Kerstviering verslag

Op woensdag 13 december vond weer de jaarlijkse kerstviering van De Kersenplukkers plaats in De Vliegert. Vanwege veiligheidsvoorschriften konden er niet meer dan zo’n 250 mensen welkom worden geheten. Daarom hebben we een aantal mensen helaas moeten teleurstellen. Via dit verslag hopen we die mensen toch een inkijkje te geven in de mooie middag.

Je kunt het volledige verslag met een kerstgedachte van de voorzitter hier lezen.

verbinding verbroken

Toneelvereniging: Verkeerd Verbonden

Tijdens de kerstviering op 13 december voerde de toneelvereniging Verkeerd Verbonden uit.
Doordat er op Kerstavond een storing in het telefoonnet is, komt mevrouw Anna van Schie in contact met iemand die haar alles kan vertellen over haar jongste dochter, die ze al jaren niet meer gezien heeft. Hierdoor is er weer hoop op nieuw contact. Rolverdeling: Frans - Wim Donkers, Anna - Toos Messing, Monteur - Wiljan van de Waterbeemd, Vrouw - Mariet Donkers. Regie: Marianne Engels en Marij Louwers.

Tante Bella's Beautysalon is op de agenda gezet voor 8, 9 en 10 maart 2018.

MJ en de Sint

Sinterklaasviering

Dinsdagmorgen 5 december kwamen de jonge fans van Sinterklaas de goedheiligman bezoeken in De Vliegert. Zo konden opa en oma hier op een gepaste locatie van meegenieten. De jongelui kwamen van de Mierlose school Puur Sang. De Sint kwam uiteraard uit Spanje. Op de foto krijgt hij een uiteenzetting van onze voorzitter over hoe je een populair kaartspel moet spelen.

prinses dorine

Prinsesverkiezing Carnavalsvereniging

Op zondag 12 november om 14.00 uur ging het carnavalsseizoen '17-'18 van start met de traditionele amusementsmiddag in De Vliegert. Nou weet ik toch niet waarom ik twee prinsessen zie? 't Zal wel van alle biertjes zijn. Maar als je goed kijkt is het prinses Dorine d'n Urste, die nieuwe (40e) dorstlustige hoogheid. Haar grote hobby is het maken van glasmozaïeken. Verder is van haar bekend dat ze eh... wel een biertje lust, een kaartje legt en het tegen de mannen opneemt (nou ja, bij het biljarten dan). Op 19 november kregen Prinses Dorine en haar adjudant een receptie aangeboden. Naast familieleden, vrienden, buren, bekenden, oud-Prinsen der Kersenplukkers en bevriende carnavalsverenigingen waren onze burgemeester Berry Link en zijn partner aanwezig.

fietsclubfeest

Seizoensafsluiting fietsclub

Ter afsluiting van het fietsseizoen heeft fietsclub de Vliegerttrappers een feestje gehouden, compleet met trofeeën en muziek, op zaterdag 4 november j.l.
Piet van Stratum heeft een fotoserie gemaakt die je kunt bewonderen in het Fotoboek.

vrouwmetrodehoed

Wilma Kerkhof exposeert in De Vliegert

We hebben enkele maanden kunnen genieten van de kunst van Jan Laming. In oktober is een nieuwe expositie begonnen. Wilma Kerkhof uit Mierlo luistert met haar schilderijen de zalen op. Macramé knopen, gipspoppen maken, haken, breien en borduren waren haar vroege interesses. Zij begon dertig jaar geleden met textiele werkvormen en is door Jan Laming in 1999 op het pad van de schilderkunst gebracht. Thans volgt zij lessen bij Inge Smits op het Kunstkwartier in Helmond en bij bij Simul-Art. Zie verder de pagina Kunstexposities.

cantaclassica druzhba

Canta Classica ontmoet Druzhba

Zondag 24 september ontving Canta Classica het koor Druzhba uit Brandevoort. Dit 26-koppige gezelschap laat liederen horen uit Rusland en Oekraïne. Canta Classica heeft zijn repertoire speciaal voor dit concert uitgebreid met enkele Russische liederen. Daarnaast konden bezoekers van dit concert zich verheugen op liederen uit het klassieke repertoire zoals Abschied vom Wald van Mendelssohn en To the hills and the vales van Purcell. Beide koren hadden samen nog een in het Russisch gezongen lied ter afsluiting! Muzikaal leider van Druzhba is Inna Ogarok en van Canta Classica Marion de Wit met ondersteuning van Leo de Wit aan de piano. Er was veel belangstelling voor het concert. Canta Classica gaat de serie optredens waarin zij een ander koor te gast hebben zeker voortzetten. Een impressie van het concert op de pagina van Canta Classica.