Nieuws

nieuws2 nieuwsbulletin

Nieuwsbulletin

Het nieuwsbulletin is het verenigingsblad van De Kersenplukkers. Het verschijnt 10 maal per jaar en wordt bezorgd door vrijwilligers.
Laatste uitgave: november
Vorige uitgave: oktober

prinses dorine

Prinsesverkiezing Carnavalsvereniging

Op zondag 12 november om 14.00 uur ging het carnavalsseizoen '17-'18 van start met de traditionele amusementsmiddag in De Vliegert. Nou weet ik toch niet waarom ik twee prinsessen zie? 't Zal wel van alle biertjes zijn. Maar als je goed kijkt is het prinses Dorine, die nieuwe dorstlustige hoogheid. Van haar is bekend dat ze eh... wel een biertje lust, een kaartje legt en het tegen de mannen opneemt (nou ja, bij het biljarten dan).

theblackcherrydancers

CD avond van the Black Cherry Dancers

The Black Cherry Dancers oefenen elke donderdagavond (20.00-22.00 uur) en maandagmiddag (13.30-15.30 uur). Mensen die niet kunnen dansen maar het wel willen leren zijn van harte welkom. Om de geleerde dansen samen met leden van andere clubs in een gezellig ontspannen sfeer te dansen, organiseren wij een cd-avond op zaterdagavond 25 november. Iedereen die van countrymuziek houdt is dan van harte welkom om te luisteren en te dansen. We houden de entree (€ 2,00) en de consumptieprijzen laag en gaan rond met een lekker hapje. We hebben een fantastische vloer om op te dansen. Dus kom en geniet van een gezellige avond. De zaal is geopend vanaf 19:00 uur en het begint om 19:30 uur. Einde rond 23:30 uur.

combo

Musiceren

De activiteitencommissie heeft het plan gelanceerd om uit de vele musicerende leden van De Kersenplukkers een orkestje of combo samen te stellen. Niet zozeer om allerlei optredens te gaan verzorgen maar om regelmatig voor de gezelligheid muziek met elkaar te maken en plezierige muzikale contacten te leggen en te onderhouden. Kun je een beetje musiceren en lijkt dit je een leuk idee meld je dan hiervoor aan. Dat kan bij de receptie van De Vliegert. Er staat een formulier in het nieuwsbulletin van oktober. Vergeet niet je instrument te vermelden. We horen graag van jullie.

samenzingenvogeltjes

Datums Samen Zingen

De gezellige bijeenkomsten van Samen zingen vinden dit najaar ook plaats in de grote zaal van De Vliegert. Het begon op 11 oktober met livemuziek van Walter. We hebben nog te gaan 22 november - 6 december - 20 december. Zet deze dagen alvast in je agenda, wij zingen op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.
De datums voor 2018 zijn ook bekend. Zie Reguliere activiteiten.

Tot ziens allemaal!
dansavond

Dansavonden najaar 2017

De succesvolle dansavonden kregen een vervolg in najaar 2017. We hebben 9 december nog te gaan. Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436. Voor 2018 zijn er al plannen. Zie de evenementenkalender.

fietsclubfeest

Seizoensafsluiting fietsclub

Ter afsluiting van het fietsseizoen heeft fietsclub de Vliegerttrappers een feestje gehouden, compleet met trofeeën en muziek, op zaterdag 4 november j.l.
Piet van Stratum heeft een fotoserie gemaakt die je kunt bewonderen in het Fotoboek.

vrouwmetrodehoed

Wilma Kerkhof exposeert in De Vliegert

We hebben enkele maanden kunnen genieten van de kunst van Jan Laming. In oktober is een nieuwe expositie begonnen. Wilma Kerkhof uit Mierlo luistert met haar schilderijen de zalen op. Macramé knopen, gipspoppen maken, haken, breien en borduren waren haar vroege interesses. Zij begon dertig jaar geleden met textiele werkvormen en is door Jan Laming in 1999 op het pad van de schilderkunst gebracht. Thans volgt zij lessen bij Inge Smits op het Kunstkwartier in Helmond en bij bij Simul-Art. Zie verder de pagina Kunstexposities.

herengym1

Herengymnastiek

Vanaf september wordt op iedere donderdagmorgen van 09.00-10.00 in de grote zaal van De Vliegert herengymnastiek gedaan, onder leiding van een ervaren instructeur. Een groep leeftijdsgenoten variërend van 20-25 personen is dan bewust bezig met het beoefenen van een wisselend bewegingsprogramma om de conditie op peil te houden. Na een uurtje intensief bezig te zijn geweest is er een gezellig kopje koffie (€1,-) en buurtpraatje waarbij er allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes betreffende het Mierlose over tafel gaan. Ook een partijtje biljart is mogelijk. Mocht je belangstelling zijn gewekt, kom dan gerust op een donderdagmorgen eens binnenlopen om te kijken en de sfeer te proeven.

thieusmeets

Nieuws van de Toneelvereniging

Thieu Smeets heeft besloten het regisseurschap neer te leggen. Bestuur en leden van de toneelgroep respecteren zijn besluit en danken Thieu voor het vele werk. Jarenlang heeft hij er voor gezorgd dat er onder zijn leiding voor de leden van De Kersenplukkers en anderen elk jaar een leuk toneelstuk werd opgevoerd. Daar heeft hij ontelbaar veel uren aan besteed, waarvoor wij hem enorm dankbaar zijn. De toneelvereniging wenst hem nog veel gelukkige en gezonde jaren toe.
In april/mei starten we met de repetities voor de klucht: “Zeven Zusters in Zaligheid”, die in maart 2019 wordt gespeeld. Het wordt een wervelende uitvoering, vol humor en zaligheid, waar u veel plezier aan zult beleven. We hebben Marianne Engels bereid gevonden de regie in de toekomst op zich te nemen. Marij Louwers blijft assistent-regisseur.

bcbestuur

Bridgeclub ALV

Op vrijdag 25 augustus hield Bridgeclub De Vliegert de Algemene Ledenvergadering. Er was veel waardering voor het bestuur dat kan terugkijken op een succesvol competitiejaar waarin het aantal leden verder steeg naar dicht bij de 190. Jos Borst droeg zijn voorzittersfunctie over aan Rob van Kerkhoven. Beide heren konden een flink applaus in ontvangst nemen. Willem Verhorevoort werd enthousiast begroet als nieuw bestuurslid. Na een lovend woord van Kersenplukkers-voorzitter Marie-José van de Kimmenade werd een wedstrijd gespeeld met maar liefst 112 deelnemers. Wedstrijdleider Pieter de Bruin leidde zoals altijd alles in goede banen en herinnerde er aan dat de bridge-instuif op woensdagmiddag van start gaat op 6 september.

toneel schoonheidssalon 28 3 2017

Tante Bella’s Beautysalon in maart

De toneelvoorstellingen gepland op 5, 6 en 7 oktober komen helaas te vervallen. De gekochte kaartjes kunnen ingeleverd worden en de mensen krijgen hun geld hiervoor terug. De voorstellingen zijn inmiddels op de agenda gezet voor 8, 9 en 10 maart 2018.

 

.

cantaclassica druzhba

Canta Classica ontmoet Druzhba

Zondag 24 september ontving Canta Classica het koor Druzhba uit Brandevoort. Dit 26-koppige gezelschap laat liederen horen uit Rusland en Oekraïne. Canta Classica heeft zijn repertoire speciaal voor dit concert uitgebreid met enkele Russische liederen. Daarnaast konden bezoekers van dit concert zich verheugen op liederen uit het klassieke repertoire zoals Abschied vom Wald van Mendelssohn en To the hills and the vales van Purcell. Beide koren hadden samen nog een in het Russisch gezongen lied ter afsluiting! Muzikaal leider van Druzhba is Inna Ogarok en van Canta Classica Marion de Wit met ondersteuning van Leo de Wit aan de piano. Er was veel belangstelling voor het concert. Canta Classica gaat de serie optredens waarin zij een ander koor te gast hebben zeker voortzetten. Een impressie van het concert op de pagina van Canta Classica.

trioachterom

Trio Achterom

Zaterdagavond 16 september trad het voormalig Trio Achterom of zoals ze nu blijken te heten De Mannen Van Achterom op in Cultureel Ontspanningscentrum De Vliegert in Mierlo. De zaal was goed gevuld en dat bleek niet voor niets te zijn. In zijn optreden liet het driemanschap horen en zien nog volop in het leven te staan. Zij hebben hun ogen en oren wijd open bij het observeren van wat het dagelijks leven te bieden heeft. Vooral wanneer je de grens van 50 jaar bent gepasseerd. Het was een bijzonder plezierige voorstelling die doet uitkijken naar wat De Mannen Van Achterom in hun volgende programma voor ons in petto hebben.

zit leeshoek

Verbouwing

De verbouwing is gereed. Als laatste kwamen de bar en de zit-leeshoek aan de beurt en verschenen er nieuwe tafels met elk vier stoelen aan de linkerkant van de bar. Zie de pagina De Vliegert voor meer recente interieurfoto's.

svo

Soldaat van Oranje

Op 17 september was de eerste dagtocht: een bezoek aan de hangars in Katwijk voor de matineevoorstelling van Soldaat van Oranje. Deze musical is al door 2,3 miljoen mensen bekeken en is nu tot december verlengd. Dus hoog tijd om ‘mee te kunnen praten’ over een van de beste en langstlopende musicals ooit! Inmiddels is een tweede dagtocht gepland op 1 oktober a.s. Ook deze is al volgeboekt. Nadere informatie vindt u hier. Een verslag van de eerste dagtocht staat op de pagina van de commissie groepsreizen.