Nieuws

cantaclassica druzhba

Canta Classica ontmoet Druzhba

Zondag 24 september ontvangt Canta Classica het koor Druzhba uit Brandevoort. Dit 26-koppige gezelschap laat liederen horen uit Rusland en Oekraïne. Canta Classica heeft zijn repertoire speciaal voor dit concert uitgebreid met enkele Russische liederen. Daarnaast kunnen bezoekers van dit concert zich alvast verheugen op liederen uit het klassieke repertoire zoals Abschied vom Wald van Mendelssohn of To the hills and the vales van Purcell. Beide koren hebben samen nog een verrassing voor de bezoekers! Muzikaal leider van Druzhba is Inna Ogarok en van Canta Classica Marion de Wit met ondersteuning van Leo de Wit aan de piano. Kaartjes à € 3,50 zijn verkrijgbaar bij de bar van De Vliegert.

toneel schoonheidssalon 28 3 2017

Tante Bella’s Beautysalon

De toneelvoorstelling op 5 oktober a.s. is voor leden van de Kersenplukkers en begint om 14.00 uur. Mocht u op die dag verhinderd zijn, dan kunt u deze leuke klucht ook nog zien op de open voorstelling op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober om 20.00 uur. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar aan de bar van de Vliegert of telefonisch te reserveren via telefoon: 0492-663436. Een kaartje voor de voorstelling op donderdag 5 oktober kost € 2,-- en voor die op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 € 7,-. Wanneer u nog kaartjes heeft voor de uitvoering van 30 maart jl., dan kunt u die ook gebruiken voor donderdag 5 oktober a.s..

vrouwmetrodehoed

Wilma Kerkhof exposeert in De Vliegert

We hebben enkele maanden kunnen genieten van de kunst van Jan Laming. In oktober begint een nieuwe expositie. Wilma Kerkhof uit Mierlo zal dan met haar schilderijen de zalen opluisteren. Macramé knopen, gipspoppen maken, haken, breien en borduren waren haar vroege interesses. Zij begon dertig jaar geleden met textiele werkvormen en is door Jan Laming in 1999 op het pad van de schilderkunst gebracht. Thans volgt zij lessen bij Inge Smits op het Kunstkwartier in Helmond en bij bij Simul-Art. Zie verder de pagina Kunstexposities. Klik op de foto voor groot formaat.

theblackcherrydancers

CD avond van the Black Cherry Dancers

The Black Cherry Dancers oefenen elke donderdagavond (20.00-22.00 uur) en maandagmiddag (13.30-15.30 uur). Mensen die niet kunnen dansen maar het wel willen leren zijn van harte welkom. Om de geleerde dansen samen met leden van andere clubs in een gezellig ontspannen sfeer te dansen, organiseren wij een cd-avond op zaterdagavond 25 november. Iedereen die van countrymuziek houdt is dan van harte welkom om te luisteren en te dansen. We houden de entree (€ 2,00) en de consumptieprijzen laag en gaan rond met een lekker hapje. We hebben een fantastische vloer om op te dansen. Dus kom en geniet van een gezellige avond. De zaal is geopend vanaf 19:00 uur en het begint om 19:30 uur. Einde rond 23:30 uur.

herengym1

Herengymnastiek

Vanaf september wordt op iedere donderdagmorgen van 09.00-10.00 in de grote zaal van De Vliegert herengymnastiek gedaan, onder leiding van een ervaren instructeur. Een groep leeftijdsgenoten variërend van 20-25 personen is dan bewust bezig met het beoefenen van een wisselend bewegingsprogramma om de conditie op peil te houden. Na een uurtje intensief bezig te zijn geweest is er een gezellig kopje koffie (€1,-) en buurtpraatje waarbij er allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes betreffende het Mierlose over tafel gaan. Ook een partijtje biljart is mogelijk. Mocht je belangstelling zijn gewekt, kom dan gerust op een donderdagmorgen eens binnenlopen om te kijken en de sfeer te proeven.

thieusmeets

Nieuws van de Toneelvereniging

Thieu Smeets heeft besloten na de voorstellingen van Tante Bella’s Beautysalon het regisseurschap neer te leggen. Bestuur en leden van de toneelgroep respecteren zijn besluit en danken Thieu voor het vele werk. Jarenlang heeft hij er voor gezorgd dat er onder zijn leiding voor de leden van De Kersenplukkers en anderen elk jaar een leuk toneelstuk werd opgevoerd. Daar heeft hij ontelbaar veel uren aan besteed, waarvoor wij hem enorm dankbaar zijn. De toneelvereniging wenst hem nog veel gelukkige en gezonde jaren toe. Het is gebruikelijk dat de toneelvereniging elk jaar in maart een nieuwe toneeluitvoering brengt. De tijd is echter te kort om voor maart 2018 een nieuwe uitvoering in te studeren. Daarom is er in 2018 géén uitvoering.
In april/mei starten we met de repetities voor de klucht: “Zeven Zusters in Zaligheid”, die in maart 2019 wordt gespeeld. Het wordt een wervelende uitvoering, vol humor en zaligheid, waar u veel plezier aan zult beleven. De toneelvereniging heeft er enorm veel zin in. We hebben Marianne Engels bereid gevonden de regie in de toekomst op zich te nemen. Marij Louwers blijft assistent-regisseur.

bcbestuur

Bridgeclub ALV

Op vrijdag 25 augustus hield Bridgeclub De Vliegert de Algemene Ledenvergadering. Er was veel waardering voor het bestuur dat kan terugkijken op een succesvol competitiejaar waarin het aantal leden verder steeg naar dicht bij de 190. Jos Borst droeg zijn voorzittersfunctie over aan Rob van Kerkhoven. Beide heren konden een flink applaus in ontvangst nemen. Willem Verhorevoort werd enthousiast begroet als nieuw bestuurslid. Na een lovend woord van Kersenplukkers-voorzitter Marie-José van de Kimmenade werd een wedstrijd gespeeld met maar liefst 112 deelnemers. Wedstrijdleider Pieter de Bruin leidde zoals altijd alles in goede banen en herinnerde er aan dat de bridge-instuif op woensdagmiddag van start gaat op 6 september.

zit leeshoek

Verbouwing

De verbouwing is gereed. Als laatste kwamen de bar en de zit-leeshoek aan de beurt en verschenen er nieuwe tafels met elk vier stoelen aan de linkerkant van de bar. Zie de pagina De Vliegert voor meer recente interieurfoto's.

dansavond

Dansavonden najaar 2017

De succesvolle dansavonden krijgen een vervolg in het najaar op 23 september, 28 oktober en 9 december. Noteer deze datums in je agenda! Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436.

svo

Soldaat van Oranje

Op 17 september was de eerste dagtocht: een bezoek aan de hangars in Katwijk voor de matineevoorstelling van Soldaat van Oranje. Deze musical is al door 2,3 miljoen mensen bekeken en is nu tot december verlengd. Dus hoog tijd om ‘mee te kunnen praten’ over een van de beste en langstlopende musicals ooit! Inmiddels is een tweede dagtocht gepland op 1 oktober a.s. Ook deze is al volgeboekt. Nadere informatie vindt u hier.

trioachterom

Trio Achterom

Zaterdagavond 16 september trad het voormalig Trio Achterom of zoals ze nu blijken te heten De Mannen Van Achterom op in Cultureel Ontspanningscentrum De Vliegert in Mierlo. De zaal was goed gevuld en dat bleek niet voor niets te zijn. In zijn optreden liet het driemanschap horen en zien nog volop in het leven te staan. Zij hebben hun ogen en oren wijd open bij het observeren van wat het dagelijks leven te bieden heeft. Vooral wanneer je de grens van 50 jaar bent gepasseerd. Het was een bijzonder plezierige voorstelling die doet uitkijken naar wat De Mannen Van Achterom in hun volgende programma voor ons in petto hebben.