Nieuws

nieuws2 nieuwsbulletin

Nieuwsbulletin

Het nieuwsbulletin is het verenigingsblad van De Kersenplukkers. Het verschijnt 10 maal per jaar en wordt bezorgd door vrijwilligers. Vorige uitgaven zijn in verband met de AVG niet meer beschikbaar. In de recentste versie die je hier kunt bekijken is contactinformatie verwijderd.

kalender

Nieuwe agenda Bridgeclub

De datums van de competitie 2018-2019, de feestelijke drives en de zomercompetitie 2019 zijn gepland. Bezoek de pagina van de bridgeclub voor meer informatie.

kermismatinee

Kermismatinee

Op kermismaandag 10 september organiseert de activiteitencommissie een heuse kermismatinee. De middag begint om 13.30 uur, de zaal gaat om 13.00 uur open. Kom heerlijk dansen bij, en genieten van, het optreden van de bekende zanger/entertainer John van der Heijden die de gehele middag te bewonderen zal zijn. De voorstelling duurt tot 17.30 uur. Kaartjes voor deze middag zijn à € 3,50 per persoon af te halen bij de receptie van De Vliegert, tel. 0492 - 66 34 36. Wees er snel bij want vol is vol.

bridgecursus

Bridgecursus voor beginners deel 2

Het vervolg van Bridge in een Flits begint na de zomervakantie op 13 september. Je kunt hier ook als niet-lid van De Kersenplukkers aan meedoen! De kosten inclusief cursusboek en studiemateriaal zijn € 40,-. Lijkt het je een goed idee neem dan contact op: tel. 0492-661717 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bijeenkomsten vinden plaats in de kleine zaal van De Vliegert op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.15.

guirlande

Kerstversiering, oproep

Na jaren de versiering verzorgd te hebben van de zaal met Kerstmis is Jan Smeets op zoek naar iemand die het van hem wil en kan overnemen. Hij wordt een dagje ouder en wil daarom dit graag doorgeven of aan iemand leren. Wellicht kan iemand die daar interesse in heeft dit jaar samen met hem de kerstkrans en guirlande maken voor het podium van de grote zaal. Jan zou dit erg leuk vinden. Je kunt je melden bij de receptie van De Vliegert of even bellen met 0492 - 66 34 36.

samenzingenvogeltjes

Samen Zingen

Zoals bij alle activiteiten is er bij Samen Zingen een vakantiepauze. Heel blij zijn wij om te kunnen mededelen dat de bijeenkomsten steeds meer vorm krijgen. Na de vakantie zullen een accordeonist (Walther), een gitarist (Walter) en een begeleider (Henk) mede gaan zorgen dat de middagen nog gezelliger worden. Ook hebben we er voor gekozen om 1 keer per maand bij elkaar te komen op de tweede woensdag van de maand, n.l. 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december. Op 12 december is het kerstviering en dat is een mooie gelegenheid om ons te laten horen. Zet deze data in de agenda en sluit je aan, je krijgt er zeker geen spijt van. Informatie: tel. 06 83 70 02 51.

fietsclub

Fietsclub zoekt bestuurder

Gerrit van de Boogaard stopt met de leiding van de fietsclub na dit seizoen. Als er andere mannen of vrouwen zijn die taken over willen nemen dan hoort hij dat graag. Hopelijk kan het dan volgend jaar doorgaan.

rabologo

Rabo clubactie

De Rabobank heeft de vereniging verblijd met een cheque van € 1.017,45. Alle leden die gestemd hebben hartelijk dank!

wlwissel

Pieter de Bruin krijgt groot applaus

Op vrijdagmiddag 1 juni stond Pieter de Bruin voor de laatste keer in zijn functie als vaste wedstrijdleider op het podium van de grote zaal. Een enorm applaus viel hem ten deel en velen konden maar moeilijk geloven dat zijn termijn van drie jaar er nu al op zat. Met ferme hand maar altijd met een kwinkslag leidde hij de bridgecompetitiezittingen. Het is een veeleisende functie zoals Pieter al constateerde met de opmerking dat hij toch wel merkte intussen drie jaar ouder te zijn geworden. Niettemin durft een opvolger zijn plaats in te nemen. Zeker geen onbekende in de Mierlose bridgewereld: Eilis Eilander is de nieuwe WL. We wensen haar bij de bridgeclub veel succes maar vooral veel plezier!

bridgegevorderd

Bridgecursus voor gevorderen

Op donderdagmiddag 24 mei was de laatste bijeenkomst van de cursus voor gevorderden. De finale stond in het teken van allerlei leuke wetenswaardigheden met betrekking tot het afspelen van spellen en het kiezen van de juiste uitkomst. De grote groep cursisten was heel gemotiveerd en de cursusleiders Peter, An en Arno vonden het dan ook heel fijn om de presentaties te houden en het uitvoeren van de vele opdrachten te begeleiden.

libelledag

Dagtocht Libelle-zomerweek

De Libelle zomerweek bood de kans het grootste vrouwenweekblad ‘levensecht’ mee te maken. De pijlers van het blad waren vertegenwoordigd door middel van thematische paviljoens en kleinere participanten: culinair, schoonheid, human interest, dagje-uit, wonen. We gingen er op dinsdag 22 mei naartoe.

opendag

Open Dag

Op zondag 22 april was de open dag. Onze voorzitter: 'Het was stralend weer. Ik was erg bang dat er weinig belangstelling zou zijn voor onze open dag. Gelukkig viel dat reuze mee en waren er nogal wat mensen die onze vereniging kwamen bezoeken. De mensen van vele afdelingen hadden hun kraampjes mooi ingericht. Het zag er ook heel aantrekkelijk uit. Daarnaast waren er enige demonstraties van dans en zang. De middag werd enkele momenten opgeluisterd door de Parelzangers uit Heeze. Al met al een leuke middag onder het genot van een drankje en bezoekjes aan het biljarten, koersballen en darten. Ook zijn er leuke reacties geweest over de verbouwing en de nieuwe aankleding. Het resultaat is toch een paar nieuwe leden! Graag wil ik de mensen van de activiteitencommissie en de barmedewerkers ook hartelijk bedanken. En natuurlijk van de hele vereniging die deze dag mogelijk maakten. Het is voor herhaling vatbaar.'

maasechokoor

Canta Classica ontmoet Maasechokoor

Op 8 april verzorgde Canta Classica samen met het seniorenkoor de Maasecho uit Boxmeer in de Vliegert een concert in de cyclus Canta Classica ontmoet. De Maasecho vierde dit jaar zijn 9e lustrum en zingt zowel geestelijke als wereldlijke liederen. Het concert werd bezocht door een erg betrokken publiek dat zichtbaar genoot van de beide koren. Het volgende zal zijn het Canta Classica Herfstconcert op 4 november. Daarvoor is het Mierlose koor JOKO uitgenodigd, dat zijn 9e lustrum dit jaar viert. Kijk ook eens op onze webpagina.

AVG censuur

Vliegert Quiz

Bij de eerste uitgave van De Vliegert Quiz op tweede paasdag waren er 50 deelnemers, waarmee de organisatie heel tevreden was. De Vliegert Wisselbokaal was de inzet van de strijd. Willem van Leerdam van de activiteitencommissie deed de inleiding. Vragen over Mierlo, De Vliegert en over 'van alles wat' passerden de revue voor de pauze. Daarna nog een ronde over foto's uit Mierlo en als afsluiting een ronde over muziek. Het team De Steunkousen werd winnaar met 74 punten. Mede dankzij de inzet van Bianca van Oeffel en huis-DJ Wim v.d. Biggelaar werd het een gezellige middag. Hierop komt een vervolg. Foto: Harrie v.d. Sanden.

Jaap erelid

Jaap Veneman Erelid

Tijdens de ALV had de voorzitter een verrassing in petto voor Jaap Veneman: hem werd de titel van erelid verleend. Marie-José overhandigde Jaap de bijbehorende oorkonde met de opmerking dat hij lange tijd eigenlijk de 'directeur van De Kersenplukkers' was geweest. Jaap was onder andere actief als geluidstechnicus, redactielid, webmaster, computerdeskundige en lid van de activiteitencommissie. Annelies werd ook gehuldigd omdat zij het al die jaren goed gevonden heeft dat Jaap als tweede adres De Vliegert had. Jaap toonde zich aangenaam verrast door de benoeming tot erelid. Gelukkig zullen we hem nog vaak bij De Vliegert blijven zien want de geluidstechniek boeit hem zozeer dat hij hiermee voorlopig gewoon doorgaat. Ook de podiumverlichting heeft zijn interesse en aan de vernieuwing daarvan zal hij zeker zijn steentje bijdragen. (Voor het plaatsen van de foto hebben Jaap, Annelies en Marie-José toestemming gegeven).

alv

Algemene Ledenvergadering

Woensdagmiddag 28 maart vond de ALV van De Kersenplukkers plaats. Ongeveer 100 leden waren aanwezig en vernamen de recente stand van zaken in de vereniging. Bestuurslid Mariet van Tilborg nam afscheid en werd door de voorzitter bedankt voor haar inzet. Gerard Goossens, die tussentijds was toegetreden tot het bestuur, werd met algemene instemming officieel benoemd.
Op bestuurlijk gebied valt te vermelden dat het voorstel voor een gemoderniseerd huishoudelijk reglement na een pittige discussie door de leden is aangenomen. Na de vergadering was er een gezellig samenzijn met een drankje, een hapje en muzikale begeleiding.

dansavond

Dansavonden 2018

Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436. Zie verder de evenementenkalender.

AVG censuur

Tante Bella's Beautysalon

Op 8,9 en 10 maart speelde de toneelvereniging van De Kersenplukkers de door Henk Roede geschreven klucht Tante Bella’s Beautysalon. Zie verder onze pagina.

neildiamondmemories

Neil Diamond Memories

Op zaterdag 24 februari was er een topoptreden van Neil Diamond Memories. Zanger Marcel Smulders bracht, begeleid door zijn geluidsman, live liedjes ten gehore van Neil Diamond. Deze wereldster die vele Kersenplukkers zich nog herinneren van de jaren '70 is helaas niet meer actief maar Marcel eert hem door middel van zijn optredens op voortreffelijke wijze, zoals zaterdagavond is gebleken. Hij vond het zelf ook een erg leuke avond en wil best nog eens naar De Vliegert komen voor een vervolg. Voor degenen die nog even terug willen kijken hebben we een korte video-impressie. Klik op de afbeelding hiernaast om hem af te spelen.

AVG censuur

Jastoernooi

De 1e editie van het jastoernooi, georganiseerd door de activiteitencommissie zal de boeken ingaan als bijzonder geslaagd. De winst van het toernooi om de Christ Liebreks sr. Jastrofee (wisselbeker) kwam op naam van Willem van Leerdam. Een eervolle tweede en derde plaats waren weggelegd voor Ties van Hoof en Jos de Vos. Maar liefst 32 enthousiaste jasliefhebbers hadden zich ingeschreven voor de 1e editie van het jastoernooi 2018 dat plaatsvond op donderdag 25 januari. De organisatoren en de sponsors Wilma van de Kerkhof, Rein van Waaijenburg, Guusje Sanders en Jan Liebreks zorgden dat alle deelnemers huiswaarts keerden met een leuk prijsje. Gezien het succes en de positieve reacties kan het niet anders of de 2e editie van het jastoernooi komt er in 2019. (foto: Jos Lenssen).

kersenvlaaiconcert

Canta Classica Kersenvlaaiconcert

Canta Classica vierde het nieuwe jaar met een Kersenvlaaiconcert op 14 januari. Een half uur optreden, een lange pauze om gezellig met elkaar het nieuwe verenigingsjaar in te luiden en daarna nog een optreden van een half uur. Allemaal bedoeld om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de prachtige klassieke muziek die Canta Classica weer iedere woensdagavond instudeert in de grote zaal van De Vliegert.