Nieuws

nieuws2 nieuwsbulletin

Nieuwsbulletin

Het nieuwsbulletin is het verenigingsblad van De Kersenplukkers. Het verschijnt 10 maal per jaar en wordt bezorgd door vrijwilligers.
Laatste uitgave: maart
Vorige uitgaven: februari, december, november, oktober

quiztime

De Vliegert Quiz

Op maandag 2 april organiseert de Activiteitencommissie een heuse familiequiz. Na de dorps- en pubquizzen leek het een goed idee om leuke en ontspannende vraagjes te maken en te strijden om de Vliegert-Trofee. Vragen van allerlei soorten zullen de revue op een leuke manier passeren en zijn ook voor de niet-quizzers goed te volgen. Groepen van minimaal 4 en maximaal 8 personen kunnen zich aanmelden tot 23 maart aan de bar van de Vliegert. Deelname kost €2.- p.p. Aanvang om 13.30 uur (zaal open 13.00 uur) en de prijzen worden ± 17.15 uur uitgereikt. Dus als je een goede quizknobbel hebt, meld je dan aan met een originele teamnaam. Ben je niet in staat een groep te vormen en wil je toch meedoen, meld je dan individueel aan en dan stelt de organisatie groepjes samen. Ook niet-quizzers zijn van harte welkom.

maasechokoor

Canta Classica ontmoet Maasechokoor

Op zondag 8 april organiseert Canta Classica het volgende optreden in de serie CC ontmoet. Ditmaal is het Maasechokoor uit Boxmeer te gast. Het gezelschap bestaat uit ruim 40 vijfenvijftigplussers en staat onder de enthousiasmerende leiding van dirigent en pianist Hans Terra. Zij zingen zowel oude muziek als moderne werken. Canta Classica is druk bezig met de voorbereidingen van het gezamenlijke concert. Binnenkort volgt hierover meer nieuws.

opendag

Open Dag

Op zondag 22 april organiseert de Activiteitencommissie een Open Dag. De Kersenplukkers laten in Cultureel Ontspanningscentrum De Vliegert van 13.30 tot 16.30 zien wat zij allemaal te bieden hebben voor de vijftigplusser en de Mierlose gemeenschap. Het is voor de mensen die niet zo vaak in het verenigingsgebouw komen tevens een gelegenheid om te komen bekijken hoe het er van binnen uit ziet na de verbouwing die vorige zomer plaatsvond. Afdelingen en diensten zullen zich presenteren met stands, posters en optredens. Wij hopen veel leden maar ook veel andere belangstellenden te mogen begroeten op deze middag.

parkinson

Lezing over de ziekte van Parkinson

Wij nodigen u uit om op dinsdag 15 mei van 10.00 tot 11.00 uur kennis op te komen doen over de ziekte van Parkinson. De lezing wordt gehouden door onze plaatsgenoot Wim van Bokhoven. Wim is initiator en voorzitter van het parkinsoncafé Helmond e.o. Hij zal in het kort vertellen over de kenmerken van de ziekte. Maar vooral ook over wat de ziekte met de patiënt doet en met zijn omgeving zoals de partner, de (klein)kinderen en buren enz. Kaartjes voor deze lezing zijn gratis af te halen aan de bar van De Vliegert, Heer Van Rodesstraat 109A in Mierlo. U kunt ook telefonisch reserveren via 0492-663436.

Tekening uit Wikipedia.

libelledag

Dagtocht Libelle-zomerweek

De Libelle zomerweek biedt de kans het grootste vrouwenweekblad ‘levensecht’ mee te maken. De pijlers van het blad zijn vertegenwoordigd door middel van thematische paviljoens en kleinere participanten: culinair, schoonheid, human interest, dagje-uit, wonen. Geniet van een uniek dagje shoppen, lachen met elkaar, meedoen met leuke workshops, meezingen met bekende artiesten, nieuwe producten proeven en proberen, Libelle-columnisten en -schrijvers ontmoeten, de nieuwste trends spotten etc. Kom en maak er op dinsdag 22 mei samen een onvergetelijk feestje van. Er komen ruim 80 artiesten en er zijn ruim 300 shops waar je heerlijk kunt winkelen en nieuwe producten proeven. Vertrek bij De Vliegert om 09.30 en verwachte terugkeer in Mierlo om 21.30 uur. Prijs per persoon: € 55,-. Inschrijven: dinsdag 3 april in De Vliegert van 13.30-14.30 uur. Reis gaat door bij minimaal 45 deelnemers. Meer info op onze pagina en bij Toos Messing, 06-38310190.

dansavond

Dansavonden 2018

Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436. Zie verder de evenementenkalender.

rabo2018

Rabobank clubkascampagne

Je kunt De Kersenplukkers steunen als lid van de Rabobank. Tussen 5 en 30 april kun je je stem uitbrengen op je favoriete vereniging. We hopen natuurlijk dat dit De Kersenplukkers zal zijn. Je kunt het werk ook aan ons overlaten. Lever dan je stemkaart in bij De Vliegert aan de bar en wij zorgen voor invulling van de stemmen. Daarmee kunnen wij een zo hoog mogelijke opbrengst voor De Kersenplukkers realiseren. Alvast bedankt namens de penningmeester.

cvloterij

Uitslag carnavalsloterij

Hieronder de lotnummers van de gelukkigen die een prijs hebben gewonnen bij de loterij van cv De Kersenplukkers:
Eerste prijs: 6134  -   tweede prijs:  8043 -   derde prijs: 4464
vierde prijs: 4404  -   vijfde prijs: 4021   -   zesde prijs: 4080
zevende prijs: 9101 - achtste prijs:  5223  -   negende prijs: 6251
tiende prijs: 5287.
De prijzen kunnen worden opgehaald in De Vliegert. Namens carnavalsvereniging De Kersenplukkers: alle deelnemers hartelijk bedankt!

natuurlijkgoedmierlo

Natuurlijk Goed Mierlo

Drie leden van burgerinitiatief Natuurlijk Goed Mierlo hebben op 7 december j.l. een gesprek gehad met een delegatie van het bestuur van De Kersenplukkers. Hierin hebben de initiatiefnemers uiteengezet wat hun doelstellingen zijn. De voornaamste daarvan is om de gemeente te bewegen een onderzoek in te stellen naar het beter benutten van de gemeentelijke gebouwen. Verenigingen zouden gebaat zijn bij het inrichten van één centraal multifunctioneel centrum. Op 2 februari j.l. organiseerde de groep een discussieavond met besturen van de vele verenigingen die Mierlo rijk is. Hierbij waren De Kersenplukkers ook vertegenwoordigd.

sbgm

Discussieavond SBG-M

Op initiatief van Senioren Belangen Geldrop – Mierlo (SBGM) heeft op 13 november 2017 een discussieavond plaats gevonden tussen SBGM en een afvaardiging van zittende raadsleden. In een vriendelijke, zakelijke en constructieve sfeer heeft SBGM twee basisvragen voorgelegd aan de aanwezige politici. Lees hier het verslag.

bolletjewol

Handwerkclub

De handwerkclub onder leiding van Nellie Janssens is weer aan het opbloeien. Dat kun je zien aan de vitrine van de club die in de grote zaal hangt bij het toneel rechts. Kijk hier maar eens in dan kun je de leuke dingen zien die ze maken en ook verkopen. Er kan zelfs op bestelling gemaakt worden. Dit alles komt ook door een enthousiast breister en knutselaar die het leuk vind om de anderen nog beter te laten handwerken en iedereen helpt. Ze heet José. Nieuwe deelnemers zijn welkom en kunnen alle hulp krijgen om hun vaardigheden te verbeteren. Meld je aan bij Nellie Janssens 06-49992638 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon op een dinsdagmiddag. Zie verder de pagina handwerken.

toneel schoonheidssalon 28 3 2017

Tante Bella's Beautysalon

Op 8,9 en 10 maart speelde de toneelvereniging van De Kersenplukkers de door Henk Roede geschreven klucht Tante Bella’s Beautysalon. Zie verder onze pagina.

neildiamondmemories

Neil Diamond Memories

Op zaterdag 24 februari was er een topoptreden van Neil Diamond Memories. Zanger Marcel Smulders bracht, begeleid door zijn geluidsman, live liedjes ten gehore van Neil Diamond. Deze wereldster die vele Kersenplukkers zich nog herinneren van de jaren '70 is helaas niet meer actief maar Marcel eert hem door middel van zijn optredens op voortreffelijke wijze, zoals zaterdagavond is gebleken. Hij vond het zelf ook een erg leuke avond en wil best nog eens naar De Vliegert komen voor een vervolg. Voor degenen die nog even terug willen kijken hebben we een korte video-impressie. Klik op de afbeelding hiernaast om hem af te spelen.

willemleerdamjastoernooi

Jastoernooi

De 1e editie van het jastoernooi, georganiseerd door de activiteitencommissie zal de boeken ingaan als bijzonder geslaagd. De winst van het toernooi om de Christ Liebreks sr. Jastrofee (wisselbeker) kwam op naam van Willem van Leerdam. Een eervolle tweede en derde plaats waren weggelegd voor Ties van Hoof en Jos de Vos. Maar liefst 32 enthousiaste jasliefhebbers hadden zich ingeschreven voor de 1e editie van het jastoernooi 2018 dat plaatsvond op donderdag 25 januari. De organisatoren en de sponsors Wilma van de Kerkhof, Rein van Waaijenburg, Guusje Sanders en Jan Liebreks zorgden dat alle deelnemers huiswaarts keerden met een leuk prijsje. Gezien het succes en de positieve reacties kan het niet anders of de 2e editie van het jastoernooi komt er in 2019. (foto: Jos Lenssen).

kersenvlaaiconcert

Canta Classica Kersenvlaaiconcert

Canta Classica vierde het nieuwe jaar met een Kersenvlaaiconcert op 14 januari. Een half uur optreden, een lange pauze om gezellig met elkaar het nieuwe verenigingsjaar in te luiden en daarna nog een optreden van een half uur. Allemaal bedoeld om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de prachtige klassieke muziek die Canta Classica weer iedere woensdagavond instudeert in de grote zaal van De Vliegert.

bridgegevorderd

Bridgecursus voor gevorderen

Op donderdagmiddag 11 januari is om 13.30 de cursus voor gevorderden van start gegaan in de kleine zaal van De Vliegert. Volgende cursusdatums zijn om de twee weken: 25-1, 8-2, 22-2, 8-3, 22-3, 5-4, 19-4, 3-5 en 24-5. Cursusleiders zijn Peter van Dijk, Arno Buij en An van den Reek.
Het gedeelte over de biedtheorie 'Vijfkaart Hoog' is inmiddels afgesloten. De tweede helft getiteld 'Flitsend Spelen' begint op 22 maart.

samenzingenvogeltjes

Samen Zingen

De eerste Samen Zingen in 2018 was 10 januari. Dit zijn heel gezellige middagen en u bent van harte welkom om te komen luisteren en/of mee te zingen. Graag tot ziens bij Samen Zingen.

kerstbiljartballen

Kersttoernooi Biljartclub

Het kersttoernooi van de biljartclub vond dit jaar plaats op de middagen van 18 t/m 22 december. Maandag t/m donderdag werden er poulewedstrijden gespeeld. Op vrijdagmiddag speelden de winnaars daarvan om de prijzen. Jos van den Broek won in een spannende finale van Piet Lammers.

kerstviering

Kerstviering verslag

Op woensdag 13 december vond weer de jaarlijkse kerstviering van De Kersenplukkers plaats in De Vliegert. Vanwege veiligheidsvoorschriften konden er niet meer dan zo’n 250 mensen welkom worden geheten. Daarom hebben we een aantal mensen helaas moeten teleurstellen. Via dit verslag hopen we die mensen toch een inkijkje te geven in de mooie middag.

Je kunt het volledige verslag met een kerstgedachte van de voorzitter hier lezen.

verbinding verbroken

Toneelvereniging: Verkeerd Verbonden

Tijdens de kerstviering op 13 december voerde de toneelvereniging Verkeerd Verbonden uit.
Doordat er op Kerstavond een storing in het telefoonnet is, komt mevrouw Anna van Schie in contact met iemand die haar alles kan vertellen over haar jongste dochter, die ze al jaren niet meer gezien heeft. Hierdoor is er weer hoop op nieuw contact. Rolverdeling: Frans - Wim Donkers, Anna - Toos Messing, Monteur - Wiljan van de Waterbeemd, Vrouw - Mariet Donkers. Regie: Marianne Engels en Marij Louwers.

Tante Bella's Beautysalon is op de agenda gezet voor 8, 9 en 10 maart 2018.

MJ en de Sint

Sinterklaasviering

Dinsdagmorgen 5 december kwamen de jonge fans van Sinterklaas de goedheiligman bezoeken in De Vliegert. Zo konden opa en oma hier op een gepaste locatie van meegenieten. De jongelui kwamen van de Mierlose school Puur Sang. De Sint kwam uiteraard uit Spanje. Op de foto krijgt hij een uiteenzetting van onze voorzitter over hoe je een populair kaartspel moet spelen.

prinses dorine

Prinsesverkiezing Carnavalsvereniging

Op zondag 12 november om 14.00 uur ging het carnavalsseizoen '17-'18 van start met de traditionele amusementsmiddag in De Vliegert. Nou weet ik toch niet waarom ik twee prinsessen zie? 't Zal wel van alle biertjes zijn. Maar als je goed kijkt is het prinses Dorine d'n Urste, die nieuwe (40e) dorstlustige hoogheid. Haar grote hobby is het maken van glasmozaïeken. Verder is van haar bekend dat ze eh... wel een biertje lust, een kaartje legt en het tegen de mannen opneemt (nou ja, bij het biljarten dan). Op 19 november kregen Prinses Dorine en haar adjudant een receptie aangeboden. Naast familieleden, vrienden, buren, bekenden, oud-Prinsen der Kersenplukkers en bevriende carnavalsverenigingen waren onze burgemeester Berry Link en zijn partner aanwezig.

fietsclubfeest

Seizoensafsluiting fietsclub

Ter afsluiting van het fietsseizoen heeft fietsclub de Vliegerttrappers een feestje gehouden, compleet met trofeeën en muziek, op zaterdag 4 november j.l.
Piet van Stratum heeft een fotoserie gemaakt die je kunt bewonderen in het Fotoboek.

vrouwmetrodehoed

Wilma Kerkhof exposeert in De Vliegert

We hebben enkele maanden kunnen genieten van de kunst van Jan Laming. In oktober is een nieuwe expositie begonnen. Wilma Kerkhof uit Mierlo luistert met haar schilderijen de zalen op. Macramé knopen, gipspoppen maken, haken, breien en borduren waren haar vroege interesses. Zij begon dertig jaar geleden met textiele werkvormen en is door Jan Laming in 1999 op het pad van de schilderkunst gebracht. Thans volgt zij lessen bij Inge Smits op het Kunstkwartier in Helmond en bij bij Simul-Art. Zie verder de pagina Kunstexposities.

cantaclassica druzhba

Canta Classica ontmoet Druzhba

Zondag 24 september ontving Canta Classica het koor Druzhba uit Brandevoort. Dit 26-koppige gezelschap laat liederen horen uit Rusland en Oekraïne. Canta Classica heeft zijn repertoire speciaal voor dit concert uitgebreid met enkele Russische liederen. Daarnaast konden bezoekers van dit concert zich verheugen op liederen uit het klassieke repertoire zoals Abschied vom Wald van Mendelssohn en To the hills and the vales van Purcell. Beide koren hadden samen nog een in het Russisch gezongen lied ter afsluiting! Muzikaal leider van Druzhba is Inna Ogarok en van Canta Classica Marion de Wit met ondersteuning van Leo de Wit aan de piano. Er was veel belangstelling voor het concert. Canta Classica gaat de serie optredens waarin zij een ander koor te gast hebben zeker voortzetten. Een impressie van het concert op de pagina van Canta Classica.