Nieuws

verbouwing2

Verbouwing

De eerste fase van de verbouwing ligt achter ons. Deze betrof de kleine zaal, de nieuwe gang en de computerruimte. Nu volgen de aanleg van de zit-koffiecorner en de aanpassingen aan de bar en de garderobes. De planningskaart voor de verbouwing kun je hier inzien. Deze is gemaakt door onze technisch specialist Maarten Verbruggen. De dikke zwarte lijnen geven nieuwe scheidingswanden aan. De plaatsen die gewijzigd worden zijn geel gemarkeerd.

svo

Soldaat van Oranje

Vooraankondiging van de reiscommissie: Schrijf met grote letters 17 september in uw agenda want dan kunt u mee met een heel bijzondere dagtocht: Een bezoek aan de hangars in Katwijk voor de matineevoorstelling van Soldaat van Oranje. Deze musical is al door 2,3 miljoen mensen bekeken en is nu tot december verlengd. Dus hoog tijd om ‘mee te kunnen praten’ over een van de beste en langstlopende musicals ooit! Voor de prijs hoeft u het niet te laten: slechts 70 euro voor vervoer, eersterangs kaartje en diner! Nadere informatie volgt in het Nieuwsbulletin van juli.

dansavond

Dansavonden najaar 2017

De succesvolle dansavonden krijgen een vervolg in het najaar op 23 september, 28 oktober en 9 december. Noteer deze datums in je agenda! Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436.

vliegerbloazers28 5

De Vliegerbloazers bij Blaaskapel De Kersenlanders

Al enige tijd terug is de Blazerskapel De Kersenlanders begonnen met de organisatie van de Solistenparade. Ze nodigen dan solisten op verschillende instrumenten uit bij hun optreden. En zo traden vier leden van de Vliegerbloazers op zondagmiddag 28 mei j.l. samen met hen op in ’t Loesje. Het Koefsteiner lied en My Friend The Wind werden beloond met een enthousiast applaus van het publiek.

vt

Dagtochten Vliegert-Trappers

Naar aanleiding van vorige ervaringen is gebleken dat bij de dagtochten op woensdag veel minder belangstelling is dan op maandag. Op de maandag zijn er gemiddeld 20 personen en op de woensdag amper 10 waarvan dan 5 begeleiders. Daarom is besloten om de dagtochten alleen op de maandag te fietsen. Dus dan is er op woensdag geen tocht. Diegenen die toch graag meefietsen zouden dan voor die paar keer op maandag mee kunnen. De komende dagtocht wordt de Peel-Ospeltocht.

this generation 1a

Jubileumconcert zanggroep This Generation

Het Geldropse koor This Generation bestaat twintig jaar en vierde dit op 20 mei met een grandioos jubileumconcert samen met de koren Stage Fright uit Lierop en In Between uit Asten-Heusden. Het evenement trok maar liefst 300 bezoekers. Ger Jansens maakte een fotoreportage die je kunt bekijken op https://myalbum.com/album/nZCcxYzzCpzc

rabocheck

Mooi bedrag Rabo clubkas campagne

Dit jaar leverde de Rabo clubkas campagne ons bijna duizend Euro op. Een bedankje aan alle Kersenplukkers die op ons gestemd hebben en natuurlijk aan de Rabobank die ons hiermee financieel ondersteunt is op zijn plaats.

linedance3

Linedanceavond met The Black Cherries

Na een geweldig succesvolle jubileumviering van onze Linedanceclub is er weer een open Linedanceavond geweest op zaterdag 13 mei.

Met de bekende "voordancer" en diskjockey Ben Janssen was een enthousiast programma van dansen en heel gezellige en gevarieerde linedancemuziek verzekerd.

 

OranjeAvond 105 2017

Oranjeavond

Tijdens de Oranjeavond op dinsdag 2 mei trad De Dutch Show Company op in Cultureel Ontspanningscentrum De Vliegert. Zij brachten hun nieuwste show: De Vliegende Nonnen. Bekende en gezellige nummers uit deze landen werden allemaal live gezongen door onze nonnen en paters.
Dit optreden werd aangeboden door het Oranje Comité.

Hier vind je de foto's van de Oranjeavond. Met dank aan Cor Vreven.

 

rabobank clubkas campagne

Rabobank Clubkas Campagne 2017

Ons verenigingsgebouw De Vliegert wordt intensief gebruikt voor velerlei activiteiten van uiteenlopende aard. Activiteiten die de leefbaarheid van de ouderen in Mierlo ten goede komen. Binnen de vereniging leeft al langer de wens om onze hal en de bar een meer uitnodigende en moderner uitstraling te geven. Daarvoor is op basis van adviezen van studenten van de Expo- en Designopleiding in Helmond een herinrichtingsplan opgesteld dat in de loop van dit jaar zal worden uitgevoerd. Dat kost veel geld en daarvoor is financiële steun bijzonder welkom. Het bestuur heeft besloten de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne van dit jaar daarvoor te bestemmen. 

Uw stem is geld waard voor De Kersenplukkers! Zie het nieuwsbulletin van april 2017
max vitaal

Max Vitaal: vitale 55-plussers in Geldrop-Mierlo

Zo lang mogelijk gezond en fit blijven, dat wil iedereen! Zeker ook op latere leeftijd en tot in lengte van jaren. Maar een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend en kunt u niet afdwingen, maar natuurlijk wel stimuleren. Een actieve leefstijl, waarin sporten en bewegen een rol spelen, is een manier om uw gezondheid op peil te brengen en te houden. Als u niet (meer) aan sport en bewegen doet, maar uw gezondheid wel belangrijk vindt, dan kunt u meedoen aan het Sport- en Beweegproject Max Vitaal voor senioren in onze gemeente. Beweegt u voldoende?

Meer informatie staat in het nieuwsbulletin van april 2017, bldz 22
blackcherrydancers 2017 b

Tienjarig bestaan The Black Cherry Dancers

In februari 2007 werd in De Vliegert gestart met tien proeflessen voor countrydansen. Die lessen waren zo succesvol dat men op 29 maart 2007 een nieuwe club heeft opgericht: The Black Cherry Dancers. Er werd gestart met 23 personen. In september van dat jaar hebben zij in De Vliegert hun eerste demonstratie gegeven. In de afgelopen 10 jaar is de groep uitgegroeid tot ruim 40 leden. Zij zijn bij verschillende gelegenheden aanwezig om hun danskunsten te demonstreren. 

Op zaterdag 18 maart hebben de leden het tienjarig bestaan gevierd in De Vliegert, waar ze om 17.00 uur bijeenkwamen om te toasten op de afgelopen tien jaar. Daarna was er een buffet van diverse soorten vlees in westernstijl met sausjes, salades en dergelijke.  Natuurlijk werd er gedanst  en was er een spectaculair optreden met liedjes van onder andere Elvis, André Hazes, Frans Bauer en John Denver, waarbij iedereen betrokken werd en volop kon meezingen en genieten.  

Een uitgebreid verslag van Annemie Slegers in het nieuwsbulletin van april 2017

klusjesman

De Klusjesdienst van Mierlo

Op 1 december 2005 is de klusjesdienst in het leven geroepen en nu, in 2017, wordt er door zeven vrijwilligers van deze dienst nog steeds enthousiast hulp geboden aan ouderen en mensen met een beperking die in Mierlo wonen.

Hoe werkt het? Klusjes worden aangemeld bij De Vliegert aan de bar of telefonisch via 0492 - 66 34 36. De coördinator, Lucy Knaapen, haalt de klussenlijst hier op en verdeelt de klussen onder de leden. Vervolgens maakt een vrijwilliger een afspraak met de aanvrager.

Meer informatie

 

toneel schoonheidssalon 28 3 2017

Toneelvoorstellingen ‘Tante Bella’s Beautysalon’ in oktober

Het bestuur van toneelvereniging De Kersenplukkers in Mierlo liet eerder weten dat de voorstelling van het toneelstuk ‘Tante Bella’s Beautysalon’ op donderdag 30 maart, vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april in Cultureel Ontspanningscentrum De Vliegert wegens trieste omstandigheden geen doorgang kon vinden. Het is nu de bedoeling het stuk op 5,6 en 7 oktober te gaan uitvoeren.

De al gekochte kaartjes kun je bewaren.