Belastingadvies

blauwe briefDoelgroep

Jaarlijks ontvang je in je mailbox het verzoek om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting. En elke keer blijkt het wat veranderd te zijn, struikel je over lastige vragen en vraag je je af wat het betekent voor de aanslag. Velen blijken problemen te hebben met het invullen van de digitale aangifte of het belastingformulier. Een vijftal vrijwilligers is bereid leden en niet-leden van de Kersenplukkers te helpen bij het invullen van diverse aangiften. Je moet wel aan bepaalde criteria voldoen.

De hulp wordt gegeven aan personen vanaf 65 jaar met een inkomen bestaande uit alleen een AOW-uitkering of AOW met een aanvullend pensioen. Er wordt een inkomensgrens gehanteerd die ieder jaar wordt aangepast. 


Het team

Je vindt de belastingadviseurs op de Contactenpagina.

 

Aanmelden

Aanmelden kan bij de receptie van De Vliegert tel. 0492-663436. Door centrale inschrijving willen wij bereiken dat er een goede verdeling van het werk komt. De aanmelding moet je doen zodra het bericht van de belastingdienst is ontvangen. Vanaf half maart neemt een van de adviseurs contact met je op om de aangifte te regelen.

 

Geen belastingbrief?

Heb je geen belastingbrief ontvangen, dan kan het in veel gevallen toch nuttig zijn belastingaangifte te doen.

 

Lezingen over belastingen

Jaarlijks regelt de Activiteitencommissie een presentatie met de gelegenheid vragen te stellen. Hiervoor wordt afhankelijk van het onderwerp de belastingspecialist Henk Groenemans of de plaatselijke notaris Schretlen uitgenodigd. Twee presentaties kun je hier downloaden: