Kruisjassen

Introductiejassen2

Kruisjassen wordt gespeeld met 32 kaarten.van de 7 tot en met de aas (een piketspel). Er nemen 4 spelers aan deel die twee aan twee als partners spelen. De partnerkeuze wordt door loting bepaald aan de directietafel. De bedoeling van het spel is om samen met de partner zoveel mogelijk punten te halen.

 

Historie

De kruisjasmiddag is op initiatief van Crist Liebreks, in februari 1955 gestart, tegelijk met de rikmiddag. Enkele prijzen van toen: 1e prijs een mud kolen. 2e prijs een krentenmik, 3e prijs een halve liter jenever.

 

jassen1

 

Wie heeft de leiding?

We spelen onder de enthousiaste leiding van Harry van Heugten.

 

Wat, waar, wanneer spelen wij?

Wij kruisjassen iedere dondermiddag in De Vliegert van 13.30 uur tot 17.00 uur. We spelen dan vijf spelletjes. Als er nog tijd over is kan er nog vrij gespeeld worden. De laatste week van augustus beginnen we met de nieuwe competitieronde. We spelen dan vijf series van zeven rondes.

 

 

Gezellig maar ook fanatiek

Het gaat er gezellig en soms fanatiek aan toe. Een serie duurt zeven weken en elke week vijf spelletjes. Dan volgt de prijsuitreiking. Een keer per jaar worden er een eerste, tweede en derde prijs toegekend.

 

Leden

Er kaarten gemiddeld zo'n 30 personen in competitieverband.

 

Wat is de contributie?

Het inleggeld bedraagt 10 euro per serie. Van deze inleg worden de prijzen betaald.

 

Bij wie kun je je aanmelden?

Nieuwe leden zijn vanzelfsprekend welkom.

Je kunt je aanmelden bij Harry van Heugten of aan de bar van De Vliegert.