Rikken

Rikken... Een overbekend kaartspel in Brabant - of niet soms.

 rikken-zaal

Het is een spel waarbij sommigen een hekel hebben aan troela's en anderen die juist leuk vinden, maar ook weer een misère hebben of toch liever een aas meevragen. Maar zeker is, rikkers doen het beter met harten troef.

Rikken of rieken is een Brabants en Limburgs kaartspel waarvan de regels plaatselijk variëren en dat ook in België gespeeld wordt. Het wordt met vier spelers gespeeld. Het spel is verwant met whist en derhalve met wiezen, klaverjassen en bridge, maar de van plaats tot plaats verschillende spelregels maken het toch wel tot een erg afwijkend kaartspel.

Meer informatie en spelregels vind je hier

 

Hoe is onze club ontstaan?

De Rikmiddag is op initiatief van Crist Liebreks gestart. In februari 1955 vond de eerste competitieserie plaats.

 

Hoeveel leden hebben wij?

Er nemen gemiddeld 25 à 30 spelers deel aan deze competitie.

 

Wat is de contributie?

De contributie is € 10.00 per acht weken. Van deze inleg worden de prijzen uitgekeerd.

 

rikken-leider

Wie heeft de leiding?

Math van den Boogaard heeft de leiding.

 

Bij wie kun je je aanmelden?

Bij Math van den Boogaard. Nieuwe leden zeer zeker van harte welkom.

 

Wist je dat:

Als je er niet voor naar de Vliegert wilt komen, je zelfs tegenwoordig op Internet al kunt rikken. Klik maar eens op: Rikken op Internet. Maar natuurlijk is het veel gezelliger om naar de Vliegert te komen. Je ontmoet er bekenden, maakt een praatje met deze of gene, drinkt er een kopje koffie of iets anders bij. Eventjes eruit dus.

 

Wanneer?

Iedere maandagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. We spelen dan een onderlinge competitie. Een serie duurt 8 weken en dan is er prijsuitreiking. Eerste prijs € 12.00, tweede prijs €8.00 derde prijs €5.00. Dus iedere week ontspannen kaarten met wisselende tegenspelers.

 

Competitiestand

Hier vind je de actuele stand
Opmerking: De laagst genoteerden hebben niet slecht gespeeld, maar de oorzaak ligt mogelijk in het aantal deelnames aan de wedstrijden.