Sport en Spel

Biljarten

Competities, vrij biljarten voor leden en kersttoernooi. Persoonlijke regiokampioenschappen via stadscompetities in diverse klassen.

 

Darten

Darten is dankzij onze Haagse wereldkampioen een bekende sport geworden. De groep oefent elke donderdagavond met pijltjes gooien om wel het bord maar niet elkaar te raken.

 

Kienen

Elke eerste en derde dinsdagavond van de maand kun je in de Vliegert meedoen met het overbekende Kienspel. Telkens slagen de deelnemers er in leuke prijzen in de wacht te slepen.

 

Koersbal en Jeu-de-Boules

Koersbal vergt de behendigheid om een via een kromme baan een bal zo dicht mogelijk bij een balletje aan de andere kant te laten rollen. Dit vindt plaats in het koude seizoen op dinsdag- en vrijdagmiddag. Als het weer beter is speelt de groep buiten Jeu-de-Boules op onze eigen banen. Ook bij deze club vindt uitwisseling plaats met andere regionale verenigingen.

 

Sjoelen

Sjoelen is een heel oud spel dat nog steeds leuk is: de behendigheid om schijven door de juiste gaten te laten schuiven. De groep speelt in competitieverband op dinsdagmiddag.