Werelddansen

werelddansenWie niet danst, kent het leven niet

Ontstaan

De Werelddansgroep is in januari 1978 door het bestuur opgericht. Met name Christ Liebreks heeft zich destijds sterk gemaakt voor het Werelddansen. Dat het een succes is geworden blijkt wel. De groep is er nog steeds en danst elke week met veel genoegen.

Wat houdt het in?

Het woord Werelddansen zegt het al: dansen door en voor het volk. Mensen hebben steeds hun gevoelens van vreugde, verdriet, religie of macht kenbaar gemaakt, ook in muziek en dans, soms individueel, maar meestal in groepsverband. Over de hele wereld is zo een rijkdom aan Werelddansen ontstaan. De muziek, de danspassen en de dansfiguren zijn voor een groot deel bewaard gebleven. Hierdoor is het mogelijk om oude Werelddansen nu nog uit te voeren. We dansen onder leiding van dansdocente Gemma Ehrismann. Op het repertoire staan dansen o.a. uit Rusland, Israël, Griekenland, Roemenië, Nederland, Duitsland en Amerika. Werelddansen is buitengewoon goed voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. En we lachen heel wat af bij onze repetities.

Wanneer en waar?

Elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in de Vliegert oefenen we de verschillende dansen en leren we er nieuwe dansen bij.

Contributie

De contributie bedraagt € 30,- per jaar en voor het lief en leed potje nog eens € 5,- per jaar.

Bestuur en vergaderingen

We hebben geen officieel bestuur of vergaderingen, wel een coördinator in de persoon van Annie Knoops. Als er iets te regelen is gaat dat even tijdens de koffiepauze.

Aanmelden

Als je interesse hebt om aan dit gezellige en gezonde volksvermaak deel te nemen loop dan eens binnen op een dinsdagmorgen rond 10.00 uur bij de Vliegert, waar je verdere informatie kunt verkrijgen. Je kunt ook bellen met onze organisatoren.

Voor alle leeftijden!

We hebben 20 actieve leden waaronder ook 80-plussers.

Werelddansen kon je gisteren
Werelddansen kun je nu
Werelddansen kan je morgen

 

Optredens

78 dansers uit Heeze, Leende, Sterksel en Mierlo ontmoetten elkaar op de dansvloer! Maroesjka is een volksdansvereniging in Heeze (NB) met circa 100 leden, in leeftijd varierend van 25 tot 85 jaar. Zij dansen wekelijks in zeven verschillende groepen op verschillende lokaties in Heeze en Sterksel. Ze organiseren regionale dansevenementen en hebben een fraaie website met veel informatie.
We treden regelmatig op in de Rode Kruis Bungalow in Someren. In huize Bethanië werd een demonstratie gegeven en in sporthal de Weijer heeft een uitwisseling met andere dansgroepen plaatsgevonden.