Rikken

rikken-zaal

Introductie

Rikken is een spel waarbij sommigen een hekel hebben aan troela's en anderen die juist leuk vinden, maar ook weer een misère hebben of toch liever een aas meevragen. Maar zeker is, rikkers doen het beter met harten troef. Rikken of rieken is een Brabants en Limburgs kaartspel waarvan de regels plaatselijk variëren en dat ook in België gespeeld wordt. Het wordt met vier spelers gespeeld. Het spel is verwant met whist en derhalve met wiezen, klaverjassen en bridge, maar de van plaats tot plaats verschillende spelregels maken het toch wel tot een erg afwijkend kaartspel.

Meer informatie en spelregels vind je hier.

 

Historie

De Rikmiddag is op initiatief van Crist Liebreks gestart. In februari 1955 vond de eerste competitieserie plaats.

 

Wanneer

Iedere maandagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. We spelen dan een onderlinge competitie. Een serie duurt 8 weken en dan is er prijsuitreiking. Eerste prijs € 12.00, tweede prijs €8.00 derde prijs €5.00. Dus iedere week ontspannen kaarten met wisselende tegenspelers.

 

Leden

Er nemen gemiddeld 25 à 30 spelers deel aan deze competitie.

 

Contributie

De contributie is € 10.00 per acht weken. Van deze inleg worden de prijzen uitgekeerd.

 

rikken-leider

Leiding

Math van den Boogaard is coördinator van de rikclub.

 

Aanmelden

Bij Math van den Boogaard. Nieuwe leden zeer zeker van harte welkom.

 

Online

Als je er niet voor naar De Vliegert wilt komen kun je tegenwoordig zelfs online rikken. Klik maar eens op: Rikken op Internet. Maar natuurlijk is het veel gezelliger om naar De Vliegert te komen. Je ontmoet er bekenden, maakt een praatje met deze of gene, drinkt er een kopje koffie of iets anders bij. Eventjes eruit dus.

 

Competitiestand

Hier vind je de actuele stand.
Opmerking: De laagst genoteerden hebben niet altijd slecht gespeeld, de oorzaak kan ook zijn een geringer aantal deelnames aan de wedstrijden.