Dartclub

darten1

Ontstaan

Op verzoek van het bestuur is Nel van der Sanden in september 2006 gestart met de dartclub. Dit waarschijnlijk gebeurd naar aanleiding van onze nationale kampioen Barney. Onze dartclub, genaamd d'n Bull heeft het 10-jarig bestaan van de club in 2016 gevierd.

 

Wanneer en waar

Wij darten iedere donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de kleine zaal van De Vliegert, waar we een eigen stekkie hebben met drie mooie dartborden. Recentelijk is de verlichting van de borden aangepast zodat die nu van een prima kwaliteit is. Elk jaar gaat de groep gezamenlijk ook nog iets doen buiten De Vliegert en dat zegt genoeg over de sfeer. 

 

darten3

Waarom

We zijn samen gezellig en actief bezig. We lieten ons vertellen door een van de deelnemers dat hij al heel jong deze sport beoefende. Je had toen geen TV of ander aangeboden vermaak dus daar moest je zelf voor zorgen. Zelf houtjes snijden, spijkerpunt erin en gooien op een stuk zachtbord. Later werden dat echte pijltjes en borden. Leuk bleef het en dus was hij nu weer begonnen met darten.

 

Leden

Juli 2017 telt de dartclub 8 actieve leden en die zijn vreselijk enthousiast. Maar meer leden zijn erg welkom. Wil je meedoen, bel met tel. 0492-662432.darten2

 

Gaat het er fel aan toe?

Welnee, gewoon gemoedelijk en veilig. De pijlen gaan allemaal in de richting van het bord en de meeste er zelfs redelijk midden in. Er wordt wel ‘stevig’ gespeeld. De punten worden bijgehouden zodat je te allen tijde kunt zien hoe je ervoor staat. Dit is natuurlijk geen halszaak maar wel leuk om te weten. 

 

Kampioenschappen

Af en toe vieren we dat één van de leden kampioen is geworden. En jij kunt ook kampioen worden van De Kersenplukkers Darters en dat gaat in een spannende eindstrijd.